Kursen riktar sig till dig som vill prova på men också till dig som har erfarenhet sedan tidigare. Under veckan har du möjlighet att prova på keramikens grunder; tumma, ringla, kavla och dreja.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: Delkurs 1: 6 dagar, delkurs 2: 3 dagar (9-11 aug)

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Kostnader: Helpension: 5 160 kr (alt 1)* 6 160 kr (alt 2)* 5 660 kr (alt 3)*. Helpension del 2: 2410 kr

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22 jun 2020 - 27 jun 2020

Kontakt:
Mullsjö folkhögskola

Telefon: 0392-374 00
E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

En keramikkurs som riktar sig till dig som vill prova på för första gången men också till dig som har erfarenhet sedan tidigare. Under veckan har du möjlighet att prova på keramikens grunder; tumma, ringla, kavla och dreja. Drejningen tar åtskilliga timmar att lära sig, men efter en vecka är du en god bit på väg.

Kursen är uppdelad på två etapper, sex dagar med tillverkning då alla har tillgång till egen drejskiva och tre dagar med glasering under v 32. Mellan kurstillfällena skröjbränns godset som tillverkats under veckan. Efter glasyrkursen kan keramiken tas med hem.

Kursledare

Ellinor Johansson, keramiker med egen verkstad utanför Tidaholm. Keramiklärare på Mullsjö folkhögskola. Utbildad på Mullsjö folkhögskola och Formakademin (PKI) Lidköping.


*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)

Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)