Allmän kurs IT/Webb med foto

Ansökan stängd
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har språkkunskaper i svenska motsvarande Svenska som andraspråk grundläggande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt: Mats Eriksson

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Kursen breddar din kunskap i webb, bild och datateknik. Du arbetar i en datamiljö med aktuell programvara och läser även allmänna ämnen som svenska, engelska, matematik och samhällskunskap.

Idag kan man göra det mesta på Internet. Kolla nyheter, ladda ner musik, betala räkningar, chatta med kompisar och boka biobiljetter.

De digitala mötesplatserna är uppbyggda med hjälp av avancerade tekniska system. Men hur fungerar det egentligen? Och hur gör man en webbsida? På IT-profilen ger vi oss ut i cyberrymden. Vi läser digital bildhantering och webbteknik, lär oss skriva kod och arbetar med program som Dreamweaver och Photoshop. Du får även lära dig grunderna i HTML, CSS, PHP, JavaScript och MySQL. För webbserver med PHP och MySQL arbetar vi med virtualisering med hjälp av Oracle VirtualBox. Det är bra om du har viss datorvana, så att du hänger med i kursen.
Första terminen arbetar du med digital bild och internetteknik. Andra terminen jobbar du med ett eget projekt och bygger upp och underhåller en webbplats. Vi går bakom kulisserna och lär oss hur en webbserver fungerar.

 

För dig som är döv/hörselskadad eller har en dövblindhet finns två teckenspråkstolkar anställda på skolan som tolkar på de olika lektionerna.

 

Inträdeskrav

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har språkkunskaper i svenska motsvarande Svenska som andraspråk grundläggande.

Ämnen

Svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religionskunskap och naturkunskap är skolans allmänna ämnen, de flesta av dem läser vi i TEMA-form. Vid kursstart bestämmer vi tillsammans vilka allmänna ämnen och på vilken nivå du bör läsa, det är alltså inget du behöver bestämma när du söker till skolan.
IT-Webbprofilens karaktärsämnen är bild/foto, webbdesign och IT-kunskap.
Kurstiden fördelas ungefär lika mellan allmänna ämnen och karaktärsämnen för den utbildning du valt.

Utöver de allmänna ämnen och karaktärsämnen du läser har du möjlighet att välja bland tillvalsämnen som presenteras vid läsårets början t ex silversmide och teckenspråk. För att ett tillvalsämne ska kunna genomföras finns en minimigräns för antalet deltagare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du ska, genom att ha blivit sedd och i mötet med andra, ha getts möjlighet till en personlig utveckling som resulterat i en bättre självkänsla.

Dessutom har du möjlighet att få grundläggande behörighet i de ämnen du behöver för att kunna söka till högskolan. Det kan ta olika lång tid, 1-3 år, beroende på hur mycket du läst tidigare och vilka ämnen du där har fått behörighet i.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://mullsjofolkhogskola.nu/utbildningar/allman-kurs/it-webbkurs/

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/