Allmän kurs Hälsa och livsstil med friluftsliv

Behörighetsgivande kurs Mullsjö folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Vad gör vi för att hitta kraft i vardagen? I profilen Hälsa och livsstil med friluftsliv utforskar vi vad som ger människor energi.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har språkkunskaper i svenska motsvarande Svenska som andraspråk grundläggande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt: Hans Hägglund

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

I ämnen som psykologi och sociologi lär vi oss mer om människan och vår plats i världen. Genom motion och vistelser i friluftsriket kring Mullsjö folkhögskola förbättrar vi vårt välmående. Vi tar avstamp i aktuell forskning och hos oss själva. Genom teori och praktik lär vi oss mer om hur vi kan leva ett välmående liv.

Profilen är för dig som vill hitta nya sidor hos dig själv genom ny kunskap och genom att prova nya saker. Personlig utveckling och nyttiga erfarenheter för arbetslivet och livet är vårt fokus.

Efter kursen har du en verktygslåda för ditt eget liv, men även i mötet med andra. Kanske väljer du senare att arbeta inom ett människoorienterat yrke såsom socionom, kurator, fysioterapeut, coach, idrottslärare eller annat, och kan då ha stor nytta av dina lärdomar.

Profilen kräver inga förkunskaper. Den är till för alla som är nyfikna på vägar till ett hälsosamt liv. Kom som du är, lär känna dig själv mer och utvecklas tillsammans.

Ämnen

Svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religionskunskap och naturkunskap är skolans allmänna ämnen, de flesta av dem läser vi i TEMA-form. Vid kursstart bestämmer vi tillsammans vilka allmänna ämnen och på vilken nivå du bör läsa, det är alltså inget du behöver bestämma när du söker till skolan.
Karaktärsämnen på Hälsa och livsstil med friluftsliv är bl a psykologi, sociologi, motion och hälsa. Utöver det studerar vi andra ämnen relaterade till välmående.
Kurstiden fördelas ungefär lika mellan allmänna ämnen och karaktärsämnen för den profil som du valt.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är  att du ska, genom att ha blivit sedd och i mötet med andra, ha getts möjlighet till en personlig utveckling som resulterat i en bättre självkänsla. Dessutom har du möjlighet att få grundläggande behörighet i de ämnen du behöver för att kunna söka till högskolan. Det kan ta olika lång tid, 1-3 år, beroende på hur mycket du läst tidigare och vilka ämnen du där har fått behörighet i.

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats.
Skolan har ca 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.nu/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln