Keramik - distanskurs

Profilkurs, Distanskurs Mullsjö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
 • Ansök senast:
  15 nov
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

För dig som har grundläggande kunskaper inom drejning. Du kanske har gått kvällskurs och precis startat din egen verkstad och vill nu ta ett steg vidare i ditt skapande. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 3 jun 2022

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: Distanskursen innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan: 14-16 januari, 11-13 mars, 13-15 maj. Kostnaden för dessa är: 8 424 kr (inkl. bekräftelseavgiften på 400 kr). Delfaktureras med 1/3 per gång.

Kontakt: Ellinor Johansson, Jeanette Axenfjord

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Genom undervisningen ges du möjlighet att utvecklas både hantverksmässigt och konstnärligt. Kursen ger även stora möjligheter till utbyte av erfarenheter och samarbeten.

Utbildningen består av tre intensiva helgträffar med olika teman.

Inför varje helgträff ges förberedande uppgifter och efter träffen ges gemensamma och individuella hemuppgifter som bygger vidare på helgens tema. Mellan träffarna håller vi kontakten via ett digitalt klassrum. Där ges bla teorilektioner, vi gör delredovisningar av uppgifter, diskuterar t.ex. form, problemlösningar och du har även möjlighet att få individuell handledning.

För att gå kursen krävs att du har tillgång till en verkstad mellan träffarna, samt dator och internet för att delta i digitalt mellan träffarna. Motivation och eget ansvar är en förutsättning för att tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt.

Vårens kurs fokuserar på:

 • Drejteknik och formgivning. Focus ligger på enklare bruksföremål. Vi tittar även på detaljer och förhållandet mellan form och funktion. Genom demonstrationer, gemensamma uppgifter och individuell handledning ges du möjlighet att utveckla ditt formspråk.
 • Dekor på den läderhårda leran. Du får prova ett flertal tekniker som tillsammans med olika skisstekniker hjälper dig att undersöka materialen för att hitta ett eget uttryck.
 • Glasyr – syftet är att genom materialteori och praktiskt uppgifter ge en ökad förståelse för hur glasyrer fungerar. Samt att ge en grund till att kunna framställa egna glasyrer.

 

Kurstid
10 januari – 3 juni 2022

Träff 1: 14-16 januari
Träff 2: 11-13 mars
Träff 3: 13-15 maj

Ansökan
Skriv ett personligt brev där du berättar om dina erfarenheter av att arbeta med lera och ev tidigare utbildningar. Vi vill även att du skriver om dina egna mål och förväntningar som du på har på kursen.

Ansökan gör du via Schoolsoft
(mer information finns på Mullsjö folkhögskolas hemsida)
15 november:
Sista ansökningsdag!
Därefter får du via e-post, besked om du blivit antagen eller ej.

30 november:
Sista dagen att tacka ja eller nej till kursplatsen, vilket du gör inloggad i Schoolsoft.

7 december:
Sista dagen för inbetalning av bekräftelseavgift på 400 kr

Vårt kurskoncept innebär helpension (mat + logi)

Kursledare: Ellinor Johansson & Jeanette Axenfjord

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats.
Skolan har ca 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.nu/