Allmän kurs Bas med studier i din takt

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har språkkunskaper i svenska motsvarande Svenska som andraspråk grundläggande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Mats Eriksson

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Studier i din takt innebär att studierna sker i ett lugnare tempo och du studerar utifrån dina egna förutsättningar.

Studier i din takt innebär att studierna sker i ett lugnare tempo utifrån dina förutsättningar.  Du får mer tid och stöd för att lyckas med dina studier.

Du kan fokusera mer på gymnasiets allmänna ämnen, fördjupa dig inom ditt intresseområde och få grundläggande behörighet för att kunna söka vidare till högskola och yrkeshögskola.

Arbetssättet på en folkhögskola skiljer sig från den traditionella gymnasieskolan. Vi använder oss inte av prov utan fokuserar mycket på samtal, diskussion, deltagarinflytande och gemensamt lärande i små grupper. Du får också hjälp med studieteknik och planering. 

Kursen utgår från deltagarnas behov och förutsättningar och kan förutom de allmänna ämnena till exempel innehålla:

  • Privatekonomi –  öka dina möjligheter att förstå och förbättra din ekonomi.
  • Arbetsmarknad – lär dig mer om hur arbetsmarknaden fungerar och förbättra dina förutsättningar för att få ett jobb genom att skriva CV, göra studiebesök och praktik på en arbetsplats.
  • Självförtroendeboost – lär känna dig själv och utveckla din förmåga att umgås och samarbeta med andra genom studier inom psykologi och socialt samspel.

Ämnen

Svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religionskunskap och naturkunskap är skolans allmänna ämnen, de flesta av dem läser vi i TEMA-form.Vid kursstart bestämmer vi tillsammans vilka allmänna ämnen och på vilken nivå du bör läsa, det är alltså inget du behöver bestämma när du söker till skolan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du ska, genom att ha blivit sedd och i mötet med andra, ha getts möjlighet till en personlig utveckling som resulterat i en bättre självkänsla.

Dessutom har du möjlighet att få grundläggande behörighet i de ämnen du behöver för att kunna söka till högskolan. Det kan ta olika lång tid, 1-3 år, beroende på hur mycket du läst tidigare och vilka ämnen du där har fått behörighet i.

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/