Hattar

Ansökan stängd
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 31 jul 2023 - 5 aug 2023

Kostnader: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*

Kontakt: Mullsjö folkhögskola

Telefon: 0392-37400

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

En grundkurs som inte förutsätter att du har förkunskaper inom området. Modistens hantverk har en lång tradition. Vi arbetar från grunden och lär oss att sy och stocka hattar.

Modistens hantverk har en lång tradition. Som i så många andra hantverksyrken är det relativt få som kan föra dessa kunskaper vidare. Desto roligare är det för oss att kunna erbjuda en kurs med en lärare med gedigna yrkeskunskaper.

Kursen erbjuder en möjlighet att få lära sig lite av modistens grundkunskaper. Vi kommer att gå igenom alla moment i hattillverkningen. Allt ifrån val av trästock, upparbetning av modell, sammanfogning och till sist dekoration av din färdiga hatt. Vi använder oss av traditionellt sömnadsarbete och inget ”Quick Fix”.

Du börjar med en hatt gjord av filt och kommer säkerligen att hinna göra fler hattar under din kursvecka. Kanske en sommarhatt av strå till sommarens soliga dagar… eller en vacker coiffe (hårprydnad) till sensommarfesten?

Man arbetar självständigt men kommer att ha möjlighet till personlig rådgivning/assistans. Kursen riktar sig främst till dig som är nybörjare men självklart även till er som tidigare provat på glädjen i att tillverka sin egen hatt.

Kursledare

Kerstin Carlefalk, lärare i hattsömnad. Egen ateljé med tillverkning av hattar för både privatpersoner och dans-/teatergrupper. Kerstin syr även för drottning Silvia. Hon har medverkat i utställningar i Norra Uppland, Jämtland samt i Stockholmsområdet.

*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://mullsjofolkhogskola.nu/kurs-konferens/sommarkurser/hattar-v-26/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/