Screentryck distanskurs

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Skriv ett personligt brev där du berättar om dina eventuella erfarenheter inom området och tidigare utbildningar. Vi vill även att du skriver om dina egna mål och förväntningar som du på har på kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2024 - 17 dec 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: Distanskursen innefattar tre obligatoriska helgträffar: 13-15 sept, 25–27 okt, 6-8 dec. Kostnaden för dessa är 9 110 kr.

Kontakt: Rebecka Zacho

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Den här distanskursen med tre fysiska ateljéträffar vänder sig till dig som vill lära dig att skapa mönster och bli introducerad till olika trycktekniker för textil.

Här får du möjligheten att lära dig att skapa mönster för textiltryck. Grunderna i mönsterformgivning för tryckmönster och en praktisk introduktion till hantverket i våra ateljéer.
Genom undervisningen ges du möjlighet att utvecklas både hantverksmässigt och konstnärligt. Fokus ligger i att du ska utveckla ditt eget mönsterskapande, uttryckssätt och praktiska handlag genom både samtal och praktiska uppgifter.

Utbildningen är en distanskurs på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar i skolans textila ateljéer samt arbete på distans.

Du behöver inte ha tillgång till egen ateljé för att gå kursen, utan enbart dator och internet för att kunna delta digitalt mellan de fysiska träffarna. Arbetet mellan träffarna består i förberedelser inför ateljéhelgerna, handledning och praktiska övningar som ska hjälpa dig framåt i ditt mönsterskapande. Genomgångar sker med grundläggande färg- och materiallära kopplat till textiltryck.
Du väljer själv om du vill skapa mönstrade tyger för kläder, inredning eller om du vill arbeta med bild.

Inga krav på förkunskaper men nyfikenhet, motivation och eget ansvar är en förutsättning för att tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt. En del av lärandet utgår ifrån att vi tar del av varandras skapande och ger varandra respons. Du behöver ha möjlighet att delta aktivt mellan helgträffarna men du lägger själv upp arbetet de dagar och tider som passar sig bäst. Om du har frågor kring kursen, tveka inte med att höra av dig till kursledaren!


Höstens kurs fokuserar på:
• Att formge egna mönstrade tyger
• Planera mönster utifrån hantverkets praktiska förutsättningar
• Tryckteknik
• Screentryck och blocktryck
• Fotoöverföring

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/