Hösttermin på Svf och vårtermin på North Park University, Chicago. Jämförande globala studier, studier i engelska och världsreligioner, skapande. Internationell kurs med deltagare från olika länder.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn, högskoleförberedande examen eller yrkesexamen el motsv. Lägst betyget E i Engelska 5 och 6 eller Godkänd i engelska B.

Kostnader: För information om kostnader, se Svfs webbsida: https://www.svf.fhsk.se/om-skolan/kostnader/

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019

Plats för kursen: Vårterminens studier är av Svf förlagda till North Park University, Chicago, USA.

Kontakt:
Marianne Kvist

Telefon: 036-30 69 68
E-post:
marianne.kvist@svf.fhsk.se

Under höstterminen på Svf studerar de svenska kursdeltagarna engelska, amerikansk litteratur och samhällsförhållanden i bl a  USA. Tillsammans med de internationella deltagarna läser du världsreligioner och kulturer, jämförande globala studier, idrott, skapande och etik. Under höstterminen genomförs studieresor till Östergötland, Köpenhamn och några andra städer i Europa, t ex Rom. Kostnaden för studieresorna uppgår till ca 8500 kr. 

Under vårterminen på NPU väljer de svenska kursdeltagarna kurser ur NPU:s kurskatalog efter studiemål och intresse. Du bor tillsammans med amerikanska studenter på universitetets studenthem och i avgiften ingår 15 mål/vecka. Kostnaden för kost och logi under terminen på NPU är ca USD 4500.

Collegelinjen kan vara en ettårig kurs för att fördjupa kunskaper i engelska och internationell förståelse eller början på en BA-examen (motsvarande fil kand) på NPU. Med normal studietakt tar det ytterligare två år att få en BA-examen.

Utöver kostnaderna som anges ovan, betalar du själv kurslitteratur samt ev kostnader i samband med friluftsdagar och liknande. Läkarintyg, försäkring och eventuell vaccinering inför terminen på NPU betalar du också själv. USA:s ambassad tar ut avgifter för visum, om detta kan du läsa på ambassadens webbsida, http://www.usemb.se/ men du får hjälp av Svf att söka visum under höstterminen. 

Ansökan

Ansök digitalt via Svf:s hemsida. Kan du inte använda den digitala ansökan, hör du av dig till Svf för att få en pappersblankett hemskickad. I båda ansökningarna gäller att du ska bifoga personbevis, betyg, foto av dig själv samt skriva ett personligt brev där du berättar lite om dig själv samt varför du vill gå Bibelåret.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du förväntas behärska engelska i tal och skrift på en nivå som möjliggör fortsatta studier eller arbete med engelska som huvudspråk. Du har insikt i kulturella skillnader och likheter mellan länder. Du har goda kunskaper i olika politiska system, studiesystem och samhällsförhållanden och är väl förberedd för fortsatta högskolestudier.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.svf.fhsk.se/utbildning/collegelinjen/