Bibel Puls

Ansök nu

Pulsåret är tillsammans med Bibelåret och Bibel Kreativ en del av Bibellinjen. Spåren läser bibelgrunden tillsammans i en större klass, medan fördjupningen på ca 30% sker i den mindre gruppen

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 1 maj 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla 18 år senast det år utbildningen börjar och helst ha gått ut gymnasiet. Idrottsintresse. Ledar- och föreningserfarenhet är ett plus.

Kostnader: För information om kostnader, se Svfs webbsida: https://www.svf.fhsk.se/om-skolan/kostnader/

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 30 maj 2023

Kontakt:
Anders Linsmo

Telefon: 036-30 69 66
E-post:
anders.linsmo@svf.fhsk.se


OBS!
Ansök senast
1 maj 2022

PULSÅRET - TRO, IDROTT OCH LEDARSKAP

Vad gör Pulsåret med dig?
Något av det roligaste man kan göra som idrottare är att åka på träningsläger. Några dagar, en vecka eller en månad då man tillsammans med lagkamrater eller träningskollegor får komma iväg och fokusera på uppbyggnad och finslipning av tekniken. Vi tror att Pulsåret i mångt och mycket påminner om ett träningsläger. Under ett års tid får du – utifrån kombinationen tro och idrott – möjlighet att fokusera på uppbyggnad både för ande, kropp och själ. Kroppen - du kommer att få en allsidig tränin, Själen - du kommer att lära känna dig själv bättre, Anden - du kommer att lära känna Gud bättre i såväl Bibel som liv.

Innehåll
Grundstommen, genomgången av Gamla och Nya testamentet och Lära och liv kommer liksom Ledarmetodik delas med Bibelåret och Bibel Kreativ. Resterande del av tiden fokuseras på idrottsutövande. Under ledning av duktiga instruktörer kommer du att få testa på olika typer av sporter runt om i Jönköping, t ex beachvolleyboll, amerikansk fotboll, klättring, crawl-simning, dans, fotboll, fäktning, curling, volleyboll, löpning, tennis, längdskidor och många fler och dessutom ha mycket idrott på schemat i Svf:s idrottshall. 

Resor
Under året gör vi en längre och flera kortare studieresor. De senaste åren har den längre resan gått till Israel/Västbanken. Men vi har också utbyte och kontakter på närmare håll.

Pedagogisk grundhållning

Styrkan finns i gruppen, där vi tror att alla har något att bidra med. Själva närvaron och delandet av tankar, kunskap och erfarenheter från var och en tillför något. Vi jobbar för att inkludera alla i den processen.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du ska få kunskap om Bibeln, dess bakgrund och historia. Bibelns texter ska sättas i relation till dagens samhälle och våra liv. Du får kunskap om kyrkans framväxt och orientering i olika andliga traditioner. Kursen ska stimulera till personlig utveckling och andlig mognad och skapa intresse och ge en god grund för eventuella teologiska studier.