Collegelinje

Profilkurs Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Hösttermin på Svf och vårtermin på North Park University (NPU), Chicago. Kulturutbyte, gemenskap, resor och personlig utveckling.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn, högskoleförberedande examen eller yrkesexamen el motsv. Lägst betyget E i engelska 5 och 6 eller Godkänd i engelska B. Intervju via Zoom eller Google Meet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022

Plats för kursen: Vårterminens studier är av Svf förlagda till North Park University, Chicago, USA.

Kostnader: För information om kostnader, se Svfs webbsida: https://www.svf.fhsk.se/om-skolan/kostnader/

Kontakt: John Ahlström

Telefon: 036-30 69 68

E-post:
john.ahlstrom@svf.fhsk.se

Tillsammans med amerikanska deltagare och lärare tillbringas höstterminen på Svf och vårterminen på North Park University (NPU) i Chicago. Nyckelord för detta läsår är kulturutbyte, gemenskap, resor samt personlig utveckling. Det finns möjlighet att fortsätta studera på NPU efter läsåret på Collegelinjen. 

Kulturutbyte och gemenskap

Genom att studera och leva tillsammans med amerikanska deltagare och lärare så delar du vardagen på ett annat sätt än om du skulle åka på en utbytestermin till ett engelsktalande land. Du får nya vänner och får tala mycket engelska, både på lektioner och i vardagen.

Hösttterminen på Svf fokuseras på folkhögskoleupplevelsen (möte med deltagare från flera olika linjer på Svf), kurser som förbereder dig för NPU samt kulturutbytet mellan Sverige och USA. Kurserna handlar bl a om att förstå amerikansk historia och identitet, etik och moral, amerikansk politik och engelska. Under höstterminen gör vi ett par studieresor, bl a en resa i Europa och en resa till Stockholm - givetvis tillsammans med de amerikanska deltagarna.

Under vårterminen på NPU väljer du kurser ur NPU:s kurskatalog efter studiemål och intresse.

Både under din tid på Svf och på NPU bor och äter du tillsammans med amerikanska deltagare. 

Collegelinjen är en ettårig kurs för att fördjupa kunskaperna i engelska och internationell förståelse. Det kan även vara en början på en BA-examen på NPU. Med normal studietakt tar det ytterligare två år att få en BA-examen.

Ansökan

Du ansöker digitalt via Svf:s hemsida. I ansökan ska du ladda upp ett personbevis för studier, examensbevis/betyg, foto av dig själv samt skriva ett personligt brev (gärna på engelska) där du berättar lite om dig själv samt varför du vill gå Collegelinjen.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förväntas behärska engelska i tal och skrift på en nivå som möjliggör fortsatta studier eller arbete med engelska som huvudspråk. Du har insikt i kulturella skillnader och likheter mellan länder. Du har goda kunskaper i olika politiska system, studiesystem och samhällsförhållanden och är väl förberedd för högskolestudier eller fortsatta studier på North Park University.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.svf.fhsk.se/utbildning/college/

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/