Glokal - distanskurs med praktik

Profilkurs, Distanskurs Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Global + Lokal = Glokal! Vi erbjuder en kurs där vi tänker globalt men agerar lokalt. Där det lilla nära mötet spelar roll för världen som sammanhang där världen blir tydlig också i det lilla mötet.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Examensbevis från högskoleförberedande utbildning eller yrkesförberedande. Goda kunskaper i engelska, gärna också spanska. Intervjudag den 18 april även med information och möte med övriga sökande. (Vid förhinder kan ev annat intervjutillfälle ordnas.)

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2022 - 30 maj 2023

Träffar:
2 obligatoriska träffar

Kostnader: För information om kostnader, se Svfs webbsida: https://www.svf.fhsk.se/om-skolan/kostnader/

Kontakt: Cecilia Björnlinger

Telefon: 036-30 69 66

E-post:
cecilia.bjornlinger@svf.fhsk.se

Så vill du lära känna en annan kultur, få en vidgad världsbild, bli utmanad och samtidigt vara med och göra skillnad för andra människor? Då ska du söka till Svf:s och Equmenias nya kurs Glokal!

På Glokal - distanskurs med internationell praktik studerar du via nätet med handledning från Svf - i en helt annan del av världen. Kursen bygger på folkbildningens idé om att man lär tillsammans i en grupp där erfarenhetsutbyte och levande dialog prioriteras. Genom nätuppkopplad undervisning och samtal och genom skriftliga uppgifter får du bl a lära och reflektera över landet, samhället, historien och de religioner du finns mitt ibland. Du är i en ny miljö där du ser och lever i vad du lär!

Du kommer att få hjälpa till i verksamheter kopplade till barn och unga inom kyrkliga organisationer som Svf och Equmenia samarbetar med på olika håll i världen. 

Vi börjar med en och en halv veckas förberedelser och studier förlagda till Svf. Därefter är du utomlands i cirka tre månader och ni är alltid minst två personer som reser till samma land. Sedan återvänder du till Svf för två veckors bearbetning, utvärdering och redovisning.

Du betalar själv för alla reseomkostnader (t ex biljett, visum, vaccinationer) och för mat. Mottagarorganisationen står för husrum. Om du väljer att bo på Svf  under för- och efterkurserna betalar du det själv, då gäller helinackordering. Kursen berättigar till studiestöd från CSN. 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.svf.fhsk.se/utbildning/glokal/

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/