Mångsidig keramik

Sommar/helg/veckokurs Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  6 dgr
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En mångsidig keramikkurs för den nyfikna nybörjaren. Du bekantar dig med grundläggande tekniker i lera: kavla, tumma, ringla, skulptera och du provar på drejning - och jobbar också med gips!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 6 aug 2022

Kostnader: Enkelrum inkl måltider: 6540 (konferensgård), 4665 (elevhem) Del i dubbelrum inkl måltider: 4730 (konferensgård), 3655 (elevhem) Ej logi m måltider: 2 165. I kostnaden ingår 3 kg lera.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Kursen är fulltecknad, men du kan göra en intresseanmälan om vi får återbud.

Vi utforskar lerans många möjligheter tillsammans - teknikgenomgångar varvas med inspiration och du kan arbeta vidare i egen takt och med det som passar dig. Vi arbetar med vit stengodsleda, vilken dekoreras med hjälp av olika tekniker, engobe eller underglasyr samt vit eller transparent glasyr. Det som vi inte hinner bränna klart under veckan, hämtas vid ett senare tillfälle. 

Förutom lera arbetar vi också med gips, dels som formmaterial för att utveckla din egen stil i keramik, men även som eget råmaterial för skulptering.

I kostnaden ingår 3 kg lera, använder du mer köper du den på plats för 60 kr/kg, vilket inkluderar bränning och glasering. Material till mindre gipsarbete ingår, möjligt att köpa mer på plats.

Ta med penna, anteckningsbok och gärna förkläde!

Kursledare är Ganga Roslin Bladh, utbildad bildlärare och konstnär med flera års erfarenhet av at thålla kurser i olika discipliner samt av eget skapande.

Max 10 deltagare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.svf.fhsk.se/utbildning/keramikkurs/

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/