Starta en odling på hösten

Sommar/helg/veckokurs Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  6 dgr
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Odlingssäsongen  är ofta längre än vi tror. Därför går det bra att anlägga nya platser också på sommaren för att ha mer att skörda under hösten. Välkommen att bygga en odlingsbädd och göra en höstsådd!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 6 aug 2022

Kostnader: Enkelrum inkl måltider: 6360 (konferensgård), 4 485 (elevhem) Del i dubbelrum inkl måltider: 4550 (konferensgård), 3 475 (elevhem) Ej logi, med måltider: 1985 Kostnad för material tillkommer.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Hur startar man bäst upp en ny odling? Och ska man tänka annorlunda om man gör det just på hösten? Den här kursen riktar sig till dig som är helt ny på odling eller som vill fylla på dina kunskaper om att odla på hösten. Vi utgår från hållbarhet och varvar teori med praktik och du får tips på hur och var du kan lära dig mer om odling. Vi lär oss hur man anlägger, bygger odlingsbäddar tillsammans och gör en sensommarsådd. Du kommer att få veta mer om material som kan användas, om olika typer av gödsling och om vad vi kan så på hösten. Under hösten följs sådderna upp och vi kan utvärdera våra metoder och förhoppningsvis få smaka något som vi sått. Datum för den andra träffen kommer senare, men beräknas till en helg mellan vecka 38 och 40. 

Till den här kursen behöver du ha kläder och skor som tål att bli jordiga och blöta. 

Kursledare är Lina Hydrell, lärare som bl a undervisat i just odling på folkhögskolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.svf.fhsk.se/utbildning/odling-kurs/

Fler kurser inom: Odling

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/