INSTÄLLD! Stickning

Sommar/helg/veckokurs Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  6 dgr
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Att sticka är mer populärt nu än det varit på länge. Med hjälp av stickningen kan du skapa egna plagg anpassade efter din kropp och din smak. Ett garnnystan, ett par stickor, räta och aviga maskor tar dig långt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Det är bra om du kan lägga upp och sticka räta och aviga maskor. Under kursen stickar vi på rundsticka fram och tillbaka som runt.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 6 aug 2022

Kostnader: Enkelrum inkl måltider: 6510 (konferensgård), 4635 (elevhem) Del i dubbelrum inkl måltider: 4700 (konferensgård), 3625 (elevhem) Ej logi, inkl måltider: 2135 I kostnaden ingår ett startpaket med stickor och garn.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Vill du utvecklas inom stickning och lära dig mer om hur du kan skapa dina egna plagg? Den här kursen passar dig som har stickat någon gång och vill lära dig mer eller dig som har stickat lite mer men ännu inte kommit igång ordentligt med att sticka efter mönster och göra egna enkla anpassningar.

Under veckan går vi igenom grunderna som att lägga upp maskor, sticka olika strukturer med hjälp av endast räta och aviga maskor, läsa stickmönster, stickfasthet och andra viktiga fakta som tar dig från nystan till favoritplagg.

Ledare för kursen är Sara Älverstad, som bl a är utbildad inom textilt modeskapande men satsar numera all sin tid på nystan och stickor. Sara driver också en garnaffär.

I avgiften ingår ett startpaket med stickor och garn, värde 150 kr. Du kan komplettera med eget garn eller köpa mer av kursledaren.

10 deltagare. När du anmäler dig, ange om du är nybörjare eller har erfarenhet av stickning.

Fler kurser inom: Stickning

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/