Vardagssjälavård - när det dagliga livet utmanas

Sommar/helg/veckokurs Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  3 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kursdagarna vill genom undervisning och reflekterande samtal utifrån boken "Ditt ord i mitt hjärta" bidra till en ökad personlig reflektion kring självbild, gudsbild och världsbild samt ge kunskapsfördjupning i ämnet själavård.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 3 aug 2022

Kostnader: Enkelrum, måltider: 2 075 (elevhem), 2 825 (konferensgård) Del i dubbelrum, måltider: 1 670 (elevhem), 2 100 (konferensgård) Ej logi, inkl måltider: 1075 kr/person Kursbok "Ditt ord i mitt hjärta" 230 kr kan köpas på plats

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-39 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Maria Ahlrikssons bok är skriven på ett sådant sätt att den syftar till att vara ett samtalsunderlag kring olika existentiella frågeställningar som kan uppstå när det vardagliga livet utmanas.

Boken bygger på författarens egna berättelse om att leva med en kronisk sjukdom, olika bibelord som är kopplade till varje kapitels tema, men också de erfarenheter som hon fått med sig genom olika människomöten som pastor och samtalsterapeut. Boken liksom kursen vill ge nutidsmänniskan vägledning genom att uppmuntra till att våga tala sant om livet även när det inte blev som vi hade tänkt oss, att odla förnöjsamhet och vägra köpslå om hoppet.

Kursledare: Maria Ahlriksson

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/