Dance Collaboration and Practice

Sommenbygdens folkhögskola


Ansökan stängd
Har du gått dans på gymnasiet eller är du dansare som vill, under ett år på heltid, gå en praktisk utbildning för att lära dig att skapa olika sorts projekt?

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Minst 18 år. Treårigt gymnasium, motsvarande dansutbildning eller danserfarenhet. Du som söker deltar i en audition vilket innebär en dansklass med olika delmoment samt en intervju.

Kostnader: All undervisning är kostnadsfri men du betalar 2000 kr per termin varav 500 kr betalas för att täcka kollektiva kostnader som försäkring under skoltiden, visst studiematerial, kopiering och viss litteratur. Resterande 1500 kr/termin disponeras i gruppen.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:
Cyntia Botello

Telefon: 070-380 39 97
E-post:
info@cyntiabotello.com

Creative Dance Collaboration and Practice vänder sig till dig som vill förbereda sig för yrkeslivet genom att sätta upp korta dansproduktioner på scen och olika platser, screendance (dansfilm) och arrangera community projekt for olika målgrupper.

Utbildningssyfte och innehåll:

Syftet är att fördjupa sig i de praktiska och didaktiska redskap som behövs för att skapa koreografi under alla moduler.

Utbildningens moduler:

Modul I. Koreografi, skapande processer och kulturentrepenörskap/inkubator.

Deltagarna kommer att prova olika ingångar till koreografi för att skapa korta produktioner.
I samarbete med danskompani Mind Frame Performing Arts ha en plattform för att lära sig att producera från idé till projekt.

Modul II. Site specific

Deltagarna kommer att lära sig att arbeta utifrån olika platser som inspiration källa för att både improvisera och koreografera.

Modul III. Screendance (dansfilm)

Deltagarna kommer att undersöka relationen mellan dans och film samt att experimentera med screendance som konstform. Deltagarna förväntas skall kunna skapa en screendance.

Modul IV. Communitydans och Interventioner

Deltagarna kommer att lära sig om två olika dansmetoder för att erbjuda icke-dansare att uttrycka sig med dans samt att delta i konstnärliga processer och kulturupplevelser.

 

I utbildningen ingår att du deltar i skolans gemensamma folkbildningsaktiviteter. Där ingår Forumtid en gång per vecka.

 

 Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter slutförd utbildning skall du kunna arbeta praktisk med att producera och skapa egna projekt och produktioner.