Det här är en kurs som erbjuder dig en möjlighet att stärka din självkänsla, utveckla dina förmågor och fördjupa dina kunskaper. Kursen vänder sig till dig som har funktionsnedsättning och som söker en positiv och stimulerande folkhögskolekurs där vi också har en god gemenskap.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 50%

Längd: 4 år ej tidsbegränsad

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personlig intervju

Kostnader: 1000 kronor per termin betalas för att täcka kollektiva kostnader som försäkring, kopiering men också studiebesök och förtäring i samband med gemensamma samlingar.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2020

Kontakt:
Tomas Svensson

Telefon: el: 073-535 09 72
E-post:
tomas@sommenbygden.se

I den här kursen erbjuder vi fem olika ämnesområden; Livet, kroppen och själen; Bild och Form; Samhällskunskap och historia; Skapande verksamhet samt Data.

Kursen har en egen stödperson som följer gruppen under all undervisningstid. 

Kursen går på halvtid från måndag till fredag. Alla dagar utom fredag ligger lektionstiden på eftermiddagarna.

Under läsåret görs också dagsutflykter med studiebesök i närområdet.

Deltagare på personlig utveckling kan, efter individuell prövning och i mån av plats, få läsa en eller två behörighetsgivande kurser på allmän kurs gymnasienivå.

Målet med kursen ser olika ut för olika deltagare. Ett mål är att deltagarna ska använda sina styrkor och förmågor för att känna sig trygga i andra grupper eller i nya livssituationer.

En del deltagare har som mål att gå vidare till någon annan utbildning eller att återgå till arbete.

Ett annat mål som vi strävar efter är att deltagarna ska känna delaktighet och inflytande i skolan och i övriga samhället. Naturligtvis ska kursen också leda till nya, spännande och användbara kunskaper.

Kursansvarig: Tomas Svensson
E-post: tomas@sommenbygden.se

Stödperson: Carola Lawrence
E-post: carola@sommenbygden.se

 

 

 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Syftet med kursen personlig utveckling är att deltagaren ska stärka sin självkänsla och sitt självförtroende. Deltagaren ska ges möjlighet att utveckla sin sociala kompetens samt att lära sig mer inom de olika ämnen som vi läser.