Dansfilm grundkurs, distans

Profilkurs, Distanskurs Sommenbygdens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
  • Studietakt:
    25%
  • Längd:
    15 veckor
  • Ansök senast:
    1 juni 2023
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Distanskurs

Hur skapar man egna dansfilmer?

Dansfilm kombinerar olika konstuttryck som dans, film och musik. I dansfilm grundkurs på distans kan du få kunskaper att skapa från idé till slutproduktion.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska vara minst 18 år. Du behöver ha en dator med kamera för att vara online under kursens gång. Du behöver ha en mobil eller en kamera för att filma och en app för att kunna redigera materialet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 29 aug 2023 - 8 dec 2023

Träffar:
1 obligatorisk träff
15 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 600 kr

Kontakt: Magnus Eriksson

E-post:
magnus@sommenbygden.se

Under kursens gång får du praktiska uppgifter som vi analyserar och diskuterar under våra digitala möten. Genom att titta på korta dansfilmer får du inspiration till att skapa ett kollage som du kan använda i ditt projekt.
Du filmar korta filmsekvenser under processen och får feedback. Under kursens får du lära dig hur du redigerar utifrån ett koreografiskt synsätt. Du får utforska genren samtidigt som du lär dig hur man kommunicerar en koreografisk idé som börjar kroppsligt och fortsätter med hjälp av klippning. Du kommer hela tiden att arbeta med din egen skapande process. Digitala kursträffar varje onsdag kväll.

Din lärare är Cyntia Botello.

Cyntia brinner för dans, koreografi och pedagogik. Hon har gått på masterprogrammet samtida dansdidaktik som ges på, Stockholms Konstnärliga Högskola, Institutionen för danspedagogik. Cyntia arbetar som danslärare på Balettakademien i Stockholm. Hon är en mångfacetterad konstnär som har samarbetat över konstgränserna i olika projekt med såväl musiker, som poeter och performance konstnärer. Cyntia har arbetat med olika integrationsprojekt i Tranås som tex. community dans. Hon är konstnärlig ledare på ScreenDance Festival i Stockholm. Cyntia har varit stipendiat på producentateljén SITE i Stockholm.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

• Att introducera begreppet dansfilm med hjälp av olika texter och filmexempel.
• Att göra olika serieövningar som syftar till att vägleda arbete inom dansfilm.
• Att skapa en dansfilm med hjälp av en manus, film och redigering.
• Att färdigställa en dansfilm med en löptid på 1-Minut.

Fler kurser inom: Dans Filmkurser / TV-kurser

Sommenbygdens folkhögskola

Vi ser många fördelar med att vara en liten skola! Bland våra  deltagare skapas snabbt gemenskap och möjlighet att få nya kompisar. I mysig miljö lär du känna all personal och du får stöd och hjälp via din egen mentor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sommenbygdens folkhögskola
Ydrevägen 13
57335 Tranås

Besöksadress: Ydrevägen 13

Telefon: 0140-65960
E-post: info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.sommenbygdensfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln