Utbildning till Hundtränare

Profilkurs Sommenbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Utbildningen är en grundutbildning för dig som vill fördjupa din kunskap i ämnet hund med fokus på hundträning och inlärning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet, andra meriter och personlig lämplighet. Det personliga brevet i din ansökan har stor betydelse. Slutlig antagning sker efter intervju. Du behöver ha grundläggande datorvana och tillgång till dator.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2022 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Boet, Ödeshögs kommun

Kostnader: All undervisning är kostnadsfri, men du betalar 2000 kr varav 500 kr betalas för att täcka kollektiva kostnader som försäkring under skoltiden, visst studiematerial och kopiering. Resterande 1500 kr disponerar klassen till studiebesök, studieresor mm.

Kontakt: Therese Arvestrand

Telefon: 070-388 98 48

E-post:
therese@arvestrands.se

Vi erbjuder dig, tillsammans med din hund, en CSN–berättigad vuxenutbildning med heltidsstudier på plats Tranås under två terminer.

Utbildningens syfte är att du ska bli en bättre hundtränare, där vi lägger stor vikt vid att generellt förstå hundar bättre och att bli uppmärksam på hur du själv agerar i olika situationer men också att du efter avslutad utbildning skulle kunna starta eget inom hund om du så önskar. 


Du kommer att få lära dig olika sätt att aktivera din hund, andras hundar, aktivering anpassat till hunden som art samt olika raser och till individen.
Teori och praktik varvas, och din egna hund kommer att vara din träningskompis under utbildningens gång.

Om man har en hund som har svårt för andra hundar eller människor är det lämpligare att söka vår distansutbildning Hunddagisföreståndare/hundinstruktör.

Ämnen

Inlärning hos både hund och människa, Klickerträning, Vardagsproblem och lösningar, Friskvård för både förare och hund, Nosarbete, Rallylydnad, Lydnad, heelwork to music, dogparkour, berikning, trixträning och freestyle.
Mental träning för hundtränaren, stresshantering, mindfulness, planering och bullet journaling, första hjälpen på hund, hunddagisteori, metodik, pedagogik och problemlösningar.
Vi anlitar föreläsare och har ett nära samarbete med branschen.

I kursen ingår även att du deltar i skolans gemensamma folkbildningsaktiviteter, där Forumtid ingår en gång per vecka.

Lärare

Therese Arvestrand är utbildad instruktör och diplomerad hundpsykolog (inom dåvarande IMMI, idag medlem i Sveriges Hundföretagare) samt beteendekonsult. Hon har sedan 2001 haft egna kurser, på olika nivåer och med olika teman och försöker hela tiden vidareutveckla sig som hundtränare och instruktör. – Jag tränar och tävlar en mängd olika grenar med mina egna hundar, agility, lydnad, freestyle, HTM, flyball, personspår, rallylydnad, viltspår och grytträning. Therese har ett företag som heter Arvestrands Djur & Natur AB

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförd utbildning har du en gedigen kunskapsbank som du kan använda för din egen och din hunds skull men också för att kunna lära andra.
Du har efter avslutad kurs ett diplom som hundtränare, hundinstruktör, hunddagisföreståndare och hundproblemsutredare (hundpsykolog).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.sommenbygdensfolkhogskola.se/utbildning/hundtranare/

Fler kurser inom: Djur

Sommenbygdens folkhögskola

Vi ser många fördelar med att vara en liten skola! Bland våra  deltagare skapas snabbt gemenskap och möjlighet att få nya kompisar. I mysig miljö lär du känna all personal och du får stöd och hjälp via din egen mentor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sommenbygdens folkhögskola
Ydrevägen 13
57335 Tranås

Besöksadress: Ydrevägen 13

Telefon: 0140-65960
E-post: info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.sommenbygdensfolkhogskola.se/