Baskurs LOK

Ansök nu

Har du intellektuell funktionsvariation? Har du gått i särskola? Tycker du att färg, form, musik och glädje är viktigt? Älskar du teater eller att vara ute i naturen? Då är LOK profilen för dig!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: 15 april

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Helena Petersson

Telefon: 010-244 90 24
E-post:
helena.petersson@rjl.se


OBS!
Ansök senast 15 april

Vi använder oss av alla våra sinnen i våra kurser och tränar oss på att uttrycka oss i ord och bild. Vi jobbar med siffror, bokstäver, klockan, pengar, att läsa och skriva. Vi tar på oss kläder efter väder, går ut och lär oss om årstidernas växlingar, vår närmiljö och vi plockar in naturen i klassrummet.

Drama och teater är viktigt för denna profil. En eftermiddag i veckan arbetar vi med skolans teaterpedagog. Vi har föreställningar för publik och åker ibland på turné. I drama lära man sig att leva sig in i hur någon annan tänker, att uttrycka sin egen åsikt, att säga ja och att säga nej. Man stärker självförtroende och självkänsla. I kursen scenfolk, är alla på skolan, deltagare och personal, välkomna att vara med. Kurserna ges två dagar i veckan, tisdag och onsdag.

Vi erbjuder engelskt drama, livskunskap, idrott och hälsa, klasstimme, svenska, naturkunskap och matematik, teater, bild, IT-kunskap, musik och kursen scenfolk.