Tycker du om att stödja och coacha människor omkring dig? Är du intresserad av mänskliga relationer? Tycker du att det är roligt att skapa aktiviteter och få saker att hända?

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att kunna ansöka behöver du ha en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller motsvarande från folkhögskola eller komvux. Du bör även ha relevant erfarenhet från fritidssektorn.

Kostnader: 1500:-/4 veckor. Avgiften täcker kaffe, lunch och viss litteratur/undervisningsmaterial/kopiering/utskrifter. Boende betalar 4150:-/4 veckor täcker även logi i enkelrum, frukost, kvällsmat och trådlöst internet. Kostnader för inriktningsveckor tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019

Kontakt:
Mikael Johansson

Telefon: 0493-131 00
E-post:
mikael.johansson@gamlebyfolkhogskola.se

Som fritidsledare är du en person som gör skillnad i andra människors liv genom att engagera dig och vara en positiv och bekräftande kraft.

Fritidsledarutbildningen på Gamleby folkhögskola är inriktad mot friluftsliv, friskvård och ledarskap. Här får du utveckla din förmåga att stärka andras tilltro till sin förmåga. Tillsammans skapar vi minnen, erfarenheter och kontakter för livet.

KURSINNEHÅLL

Kursen omfattar 2 års heltidsstudier och följer Fritidsledarskolornas gemensamma utbildningsplan. Vi varvar undervisningen i klassrummet med praktik och genomför yrkesrelevanta projekt och friluftsmoment.

Du kommer att läsa teoretiska ämnen som ledarskap, sociologi och psykologi, men även friskvård, entreprenöriellt förhållningssätt och social kompetens.

Vi har 6 inriktningsveckor med fokus på olika områden inom friluftsliv och du får möjlighet att stegvis ta större ansvar för både planering och genomförande av aktiviteter.

Under utbildningen har vi också inriktningsdagar då du utvecklar ditt personliga kunnande inom friluftsliv. Du får möjlighet att bland annat paddla kanot och kajak, prova på överlevnad, klättra i berg och leda grupper i olika utomhusaktiviteter.

I utbildningen ingår 12 veckors verksamhetsförlagt lärande på arbetsplatser. Under dessa veckor får du möjlighet att ta ett steg in på arbetsmarknaden inom till exempel fritidsverksamhet, skola, habilitering, upplevelse- och äventyrsturism, församlingar, föreningar och organisationer. Du får möjlighet att söka dig till yrken inom många områden där det finns behov av personer med fritidsledarens yrkeskunskaper.

Film om Fritidsledarutbildningen på Gamleby folkhögskola

 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://gamlebyfolkhogskola.se/utbildning/fritidsledare