Artists books

Ansök nu

En kurs för dig som vill skapa en egen konstnärlig bok, lära dig grunderna i bokbinderi eller experimentera med boken som form.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: 1 juni 2022

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 5 aug 2022

Kontakt:
Mats Wedel

Telefon: 049313109
E-post:
mats.wedel@gamlebyfolkhogskola.se


Fler kurser inom:

OBS!
Ansök senast
1 juni 2022

I kursen får du lära dig grunderna i bokbinderi och testa bokens olika uttryckssätt. Vi lär oss att bygga maskiner för bokbinderi som du sedan kan bygga själv för att fortsätta jobba med böcker efter kursens slut. Du kan välja att jobba med anteckningsböcker skapade av tomma ark, som vi tillhandahåller, eller så tar du med dig fotografier och andra utskrivna verk för att skapa ett unikt exemplar av din bok. Du kan också ta med dig egna papper och material du vill använda dig av under kursen. I kursen varvas praktiskt arbete med föreläsningar kring boken som konstform.

Kursledare Olle Essvik är konstnär, bokbindare och lärare på HDK Valand i Göteborg. Essvik jobbar med experimentella böcker och skapade hösten 2021 världens längsta bok under sin utställning på Skövde Konstmuseum. Han driver också förlaget Rojal Förlag med säte i Göteborg. Du kan läsa mer på www.rojal.se