Sommarkurs för stråkspelande ungdom

Ansök nu

Sommarkurs för stråkspelande ungdom

Gamleby folkhögskola

Ansök nu

Sommarkurs för stråkspelande ungdomar som vill utveckla sitt musicerande i stråkorkester, kvartettspel och andra former av kammarmusik.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 9 dagar

Ansök senast: 1 maj 2022

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 30 jul 2022 - 7 aug 2022

Kontakt:
Mats Wedel

Telefon: 0493-131 09
E-post:
mats.wedel@gamlebyfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Musik , Klassisk , Konstmusik , Familj / Ungdom

OBS!
Ansök senast
1 maj 2022

ÖVERSIKT
Sommarkurs för stråkspelande ungdomar som vill utveckla sitt musicerande i stråkorkester, kvartettspel och andra former av kammarmusik.

Förläggning i enkelrum och övningslokaler är samlade på Gamleby folkhögskola, som är vackert belägen vid Gamlebyviken. Omgivningarna ger möjlighet till friluftsliv.

KURSLEDARE
Torbjörn Westman
Violinist i Camerata Nordica och anställd på Länsmusiken som barn- och ungdomspedagog. Torbjörn tolkar gärna också världsmusik och andra genrer på nyckelharpa. Han har bland annat prisats för sitt arbete av Kungliga Musikaliska Akademien.

Johannes Bergion
Cellist och låtskrivare. Bland annat medlem i avantgarde-metallbandet Diablo Swing Orchestra. Han har även spelat cello på album av Hellsongs och In Flames.

Karin Hans-Ers
Studerade klassisk violin på Musikkonservatoriet i Falun, därefter studier vid musiklärarutbildningen på Ingesunds Musikhögskola. Flyttade, efter två år som violinist, först i Svenska kammarorkestern, Örebro och sedan Norrköpings symfoniorkester, till Bollnäs, och har sedan dess, i över 20 år, undervisat på musiklinjen vid Bollnäs folkhögskola, i huvudsak fiol på klassiska linjen.

Sebastian Flögel
Har studerat viola vid Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.