Analogt fotografi

Ansök nu

Du lär dig att arbeta med analog film, professionell skanning och digital efterbehandling.

Du lär dig om det analoga fotografiet och dess olika processer, som du sedan kan fortsätta med hemma.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansök senast: 1 maj 2022

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 20 jun 2022 - 23 jun 2022

Kontakt:
Mats Wedel

Telefon: 0493-131 09
E-post:
mats.wedel@gamlebyfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Konstnärligt foto , Analogt , Bildbehandling

OBS!
Ansök senast
1 maj 2022

ÖVERSIKT

Vi börjar med att lära oss att utnyttja den analoga filmens särskilda egenskaper samtidigt som vi arbetar med kompaktkameror, mellanformatskameror (Hasselblad) och storformatskameror. Därefter skannar vi våra filmer i professionella skannrar för att fortsätta bildbehandlingen digitalt. Målet är att varje deltagare innan kursens slut ska ha producerat ett mindre projekt som presenteras för gruppen.

Under kursens gång lär vi oss samtidigt hur du själv kan bygga upp ett enklare arbetsflöde för att fortsätta jobba med analogt fotografi hemma, dettta genom att framkalla själv med sous vide och skanna negativ med ljusbord och digitalkamera.

KURSLEDARE
Simon Mlangeni-Berg är verksam fotograf, konstnär och lärare. Han har en Master of Fine Arts/Photography från Akademin Valand i Göteborg och har gjort flera utställningar och fotoböcker. Han har tidigare jobbat som gästlärare och föreläsare på Akademin Valand, Folkuniversitetet och Högskolan i Falun. Han har mottagit stipendier från Konstnärsnämnden och Författarfonden och 2009 grundade han förlaget Blackbook Publications som publicerar böcker av svenska fotografer. Läs mer om Simon på www.simonberg.com.