På tur i Tjust - strövtåg i norra Småland

Ansök nu

På tur i Tjust - strövtåg i norra Småland

Gamleby folkhögskola

Ansök nu

Välkommen till en "vandra ute - sova inne"-upplevelse med bas på Gamleby folkhögskola.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansök senast: 1 maj 2022

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 20 jun 2022 - 23 jun 2022

Kontakt:
Mats Wedel

Telefon: 0493-131 09
E-post:
mats.wedel@gamlebyfolkhogskola.se


OBS!
Ansök senast
1 maj 2022

ÖVERSIKT
Under veckan utforskar vi låglandsvandringsleder i närområdet; här finns t.ex. Loftaleden med fängslande kulturhistoria, Gränsöleden i vackra Tjust skärgård och Tjustleden – en 200 km lång vandringsled som ringlar sig genom häradet från söder till norr.

Du bor på bekvämt internatrum på folkhögskolan och serveras frukost i vår fina matsal. I samband med frukost ordnar du även ditt vegetariska lunchpaket för dagen. Efter frukost samlas vi och bestämmer planen för dagen. Vi räknar med att gå någonstans mellan 15-20 km per dag och tror därför att du är ganska vandringsvan och har god kondition.

Under vandringsdagarna upptäcker vi nyfiket dagens led eller ledavsnitt tillsammans och äter vår lunch ute. Efter avslutad vandring kommer vi tillbaka till folkhögskolan där du bjuds på middag och får ladda batterierna inför kommande dags vandring.

På skolan finns bland annat en bana för discgolf och kanadensare du kan låna om du har krafter över att utforska vidare. För den som vill ägna en stund åt att relaxa finns bastu att tillgå!

Ta med vattenflaska, matlåda och termos mm till friluftsmåltiderna.

KURSLEDARE
Johannes Löf – före detta officer och folkbildare. Johannes har lång erfarenhet av att i olika sammanhang leda grupper i naturen. På fritiden är han ledare inom kajak och mountainbike i Friluftsfrämjandet. Johannes driver företaget ”My Outdoorpassion” vars syfte är att skapa oförglömliga naturupplevelser för sina gäster.