Hållbar textil - vävning

Profilkurs Gamleby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du förverkliga dina idéer och din kreativitet inom vävning?

Har du en grundutbildning i vävning och vill fördjupa dina kunskaper?

 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att kunna ansöka till Hållbar textil - vävning behöver du antingen ha gått Hållbar textil - grund eller ha motsvarande förkunskaper.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Lisbeth Nilsson Ågren

Telefon: 0493-131 00

E-post:
lisbeth.agren@gamlebyfolkhogskola.se

ÖVERSIKT
På utbildningen Hållbar textil - vävning ligger tyngdpunkten på skaparprocessen, handlaget och avancerade tekniker. Skissning, provvävning och vävning är tre viktiga delar i arbetet mot slutmålet.

Under året arbetar du självständigt och mestadels i projektform. Du får möjlighet att förverkliga dina egna idéer, experimentera och leta målmedvetet mot just den kvalitet och känsla som du söker. Vi vill också utmana dig att tänka hållbart, både ekonomiskt och ekologiskt, för dig själv och andra.

Fortlöpande får du kunskaper i bindningslära samt en inblick i hur man analyserar vävar. Tillsammans med de andra textila utbildningarna på skolan får du prova fler textila tekniker, såsom textiltryck och broderi.

Målet är att du ska utvecklas, använda vävtraditionen som ett hjälpmedel och låta dig inspireras av din omgivning. Vi vill att du ska våga se och testa dina och vävens möjligheter, experimentera och finna lusten i att skapa.

KURSINNEHÅLL
Utbildningen har endast ett fåtal platser och tillämpar en individuell studieplan där du, med handledning av lärarna, lägger upp ditt eget år med projekt och mål.

Utbildningen ger därför möjlighet till fördjupning inom en mängd områden. Lärarna finns alltid där för handledning och ett par timmar i veckan erbjuds även vävteori. Du kan också vara med på de andra textilutbildningarnas ämnen, såsom kroki, textiltryck, materiallära formgivning och mönsterkonstruktion.

Under året gör vi studieresor som inspirerar och vi besöker utställningar och skolor. Vi genomför också egna utställningar på och utanför skolan.

Tillsammans med övriga skolan genomför vi aktiviteter, såsom föreläsningar, konserter, teater och hälsoaktiviteter.

Läs mer om kursen på vår hemsida.

Fler kurser inom: Textil / Vävning Vävning

Gamleby folkhögskola

Gamleby folkhögskola är en kreativ mötesplats där du kan lära och växa tillsammans med andra. Här finns tid och ro för koncentration, och även rum för nya intressanta möten. Du får utvecklas efter dina förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Gamleby folkhögskola
Loftagatan 36
594 32 Gamleby

Telefon: 0493-131 00
E-post: gfhs.info@gamlebyfolkhogskola.se
Webbadress: https://gamlebyfolkhogskola.se/