Sommarkurs för stråkspelande ungdom

Sommar/helg/veckokurs Gamleby folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  9 dagar
 • Ansök senast:
  1 maj 2023
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Sommarkurs för stråkspelande ungdomar som vill utveckla sitt musicerande i stråkorkester, kvartettspel och andra former av kammarmusik.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2023 - 6 aug 2023

Kontakt: Mats Wedel

Telefon: 0493-131 00

E-post:
gfhs.info@gamlebyfolkhogskola.se

ÖVERSIKT
Sommarkurs för stråkspelande ungdomar som vill utveckla sitt musicerande i stråkorkester, kvartettspel och andra former av kammarmusik.

Förläggning i enkelrum och övningslokaler är samlade på Gamleby folkhögskola, som är vackert belägen vid Gamlebyviken. Omgivningarna ger möjlighet till friluftsliv.

KURSLEDARE
Torbjörn Westman
Violinist i Camerata Nordica och anställd på Länsmusiken som barn- och ungdomspedagog. Torbjörn tolkar gärna också världsmusik och andra genrer på nyckelharpa. Han har bland annat prisats för sitt arbete av Kungliga Musikaliska Akademien.

Johannes Bergion
Cellist och låtskrivare. Bland annat medlem i avantgarde-metallbandet Diablo Swing Orchestra. Han har även spelat cello på album av Hellsongs och In Flames.

Karin Hans-Ers
Studerade klassisk violin på Musikkonservatoriet i Falun, därefter studier vid musiklärarutbildningen på Ingesunds Musikhögskola. Flyttade, efter två år som violinist, först i Svenska kammarorkestern, Örebro och sedan Norrköpings symfoniorkester, till Bollnäs, och har sedan dess, i över 20 år, undervisat på musiklinjen vid Bollnäs folkhögskola, i huvudsak fiol på klassiska linjen.

Sebastian Flögel
Har studerat viola vid Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Gamleby folkhögskola

Gamleby folkhögskola är en kreativ mötesplats där du kan lära och växa tillsammans med andra.

Här finns tid och ro för koncentration, och även rum för nya intressanta möten. Du får utvecklas efter dina förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Gamleby folkhögskola
Loftagatan 36
594 32 Gamleby

Telefon: 0493-131 00
E-post: gfhs.info@gamlebyfolkhogskola.se
Webbadress: https://gamlebyfolkhogskola.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln