Analogt fotografi Grund

Sommar/helg/veckokurs Gamleby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Lär dig att arbeta med analog film, professionell skanning och digital efterbehandling.

Fördjupa dig i det analoga fotografiet och dess olika processer.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 jun 2023 - 22 jun 2023

Kontakt: Mats Wedel

Telefon: 0493-131 00

E-post:
gfhs.info@gamlebyfolkhogskola.se

ÖVERSIKT
Vi börjar med att lära oss att utnyttja den analoga filmens särskilda egenskaper samtidigt som vi arbetar med kompaktkameror, mellanformatskameror (Hasselblad) och storformatskameror. Därefter skannar vi våra filmer i professionella skannrar för att fortsätta bildbehandlingen digitalt. Målet är att varje deltagare innan kursens slut ska ha producerat ett mindre projekt som presenteras för gruppen.

Under kursens gång lär vi oss samtidigt hur du själv kan bygga upp ett enklare arbetsflöde för att fortsätta jobba med analogt fotografi hemma, detta genom att framkalla själv med sous vide och skanna negativ med ljusbord och digitalkamera.

KURSLEDARE
Theo Elias är en fotograf och konstnär utbildad vid HDK-Valand i Göteborg samt Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö. Han har även arbetat som assistent till Anders Petersen.

Elias arbetar i en starkt självbiografisk tradition, ofta med långtgående projekt som sträcker sig över flera år. Han arbetar huvudsakligen med analogt fotografi och arbetar främst med fotoböcker, men har även haft ett flertal utställningar i Sverige och internationellt.

Hans debutbok Smoke var 2019 vinnaren av Photo London & La Fabrica Dummy Award blev året därpå nominerad till Svenska Fotobokspriset. Hans andra bok Red / January 2021 blev nominerad till Lucie Photo Book Prize 2021. Elias arbetar även som lärare och handledare inom fotografi samt har under de senaste åren anordnat workshops i både Sverige och utomlands.

Gamleby folkhögskola

Gamleby folkhögskola är en kreativ mötesplats där du kan lära och växa tillsammans med andra. Här finns tid och ro för koncentration, och även rum för nya intressanta möten. Du får utvecklas efter dina förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Gamleby folkhögskola
Loftagatan 36
594 32 Gamleby

Telefon: 0493-131 00
E-post: gfhs.info@gamlebyfolkhogskola.se
Webbadress: https://gamlebyfolkhogskola.se/