• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  31 mars 2023
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Välkommen till en kurs med inriktning mot svensk folkmusik och folkdans i allmänhet, och småländsk i synnerhet.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kontakt: Mats Wedel

Telefon: 0493-131 00

E-post:
gfhs.info@gamlebyfolkhogskola.se

ÖVERSIKT
Kursen riktar sig till musikanter med god spelerfarenhet. Danserfarenhet är ett plus men framförallt ska man vara intresserad av att utforska samspelet mellan musik och dans. Kursveckan innehåller en offentlig danstillställning i Gamlebys Skyttepaviljong.

KURSLEDARE
Anna Öberg är dansare,koreograf och pedagog. Hon har sedan sin grundutbildning vid Dans- och Cirkushögskolan(DOCH) jobbat inom fältet för dans, teater och performance, både i Sverige och utomlands, på uppdrag av institutioner och som frilans. Anna fick 2017 det nyinstiftade priset Årets Dans på Folk- och världsmusikgalan.

Pelle Björnlert är en svensk folkmusiker, riksspelman och pedagog. Han har förutom soloskivor även gett ut skivor tillsammans med bland andra Bengt Löfberg, Erik Pekkari och Johan Hedin. Han mottog 1986 Svenska fonogrampriset tillsammans med Anders Rosén.

Pelle har dessutom tilldelats Zornmärket i guld med motiveringen "för mästerligt spel och förnyelse av äldre spelmanstraditioner i Östergötland och Småland". På Folk- och världsmusikgalan 2020 tilldelades Pelle priset Årets kompositör av upphovsrättsorganisationen Stim.

Fler kurser inom: Folkdans Folkmusik

Gamleby folkhögskola

Gamleby folkhögskola är en kreativ mötesplats där du kan lära och växa tillsammans med andra.

Här finns tid och ro för koncentration, och även rum för nya intressanta möten. Du får utvecklas efter dina förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Gamleby folkhögskola
Loftagatan 36
594 32 Gamleby

Telefon: 0493-131 00
E-post: gfhs.info@gamlebyfolkhogskola.se
Webbadress: https://gamlebyfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln