Allmän kurs - Behörigheter

Högalids folkhögskola


Ansök nu
Kurs för gymnasiebehörighet med möjlighet att de välja de ämnen du behöver för vidare studier. Vi jobbar med olika teman och utgår från individuella behov och gemensamma intressen.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Yvonne Wolski och Erik Sellgren

Telefon: 070-395 65 70
E-post:
yvonne.wolski@hogalid.nu

Kursen ger dig möjlighet att fokusera på de gymnasieämnen du behöver för behörighet till vidare studier. Gymnasiegemensamma ämnen väljer du utifrån behov. 

Du som har läs- och skrivsvårigheter och/eller är studieovan ges möjlighet till särskilt stöd. Kursen har förstärkta lärarresurser och studietakten anpassas efter dina speciella förutsättningar.

Hos oss möts människor i olika åldrar, med olika ursprung och mål. Vi tar vara på både erfarenheter och framtidsplaner under studietiden.

Kursen vänder sig till dig: - som vill skaffa dig grundläggande behörigheter för vidare studier - som vill arbeta i eget tempo med extra tid för de olika ämnena - som vill skapa en egen studieplan.

Utöver inriktningstiden läser du gymnasiegemensamma ämnen med målsättningen att uppnå grundläggande behörighet och/eller särskilda behörigheter som eventuellt behövs vid ansökan till högskolan. Det finns också möjlighet till ett eller flera tillval på ditt personliga schema.

Tillval (beroende på gruppstorlek):
Fysisk aktivitet, yoga, bild och form, körsång, skrivande, gitarr, innebandy och IT.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.hogalid.nu