Allmän kurs - Hållbar framtid

Högalids folkhögskola


Ansök nu

Kurs för gymnasiestudier med möjlighet att kombinera behörighetsstudier med ett engagemang för samhället och miljön 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 10 maj 2020

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Johan Klintberg

Telefon: 072 2404397
E-post:
johan.klintberg@hogalid.nu

OBS!
Ansök senast 10 maj 2020

Kursen ger dig möjlighet att utforska och diskutera världens tillstånd. Det gör vi på skolan i projekt, genom gemensamma resor och olika studiebesök. 
Kursen samarbetar med lokala miljö- och samhällsprojekt där vi praktiskt deltar för att lära oss om både projektens idéer och deras genomförande.
Kursen fokuserar på olika perspektiv och idéer för att kunna utveckla dina möjligheter att påverka världen i stort och smått.

Arbetet på inriktningstiden (6 h/vecka) utgår från ett antal övergripande teman, som vi arbetar med både enskilt och i grupp. Exempel på teman som vi arbetar utifrån är:  “Makt, mod och motstånd”, “Behov och begär” samt “Reuse and recycle”. 

Timmarna utöver inriktningstiden läser du behörighetsgivande ämnen för att nå en grundläggande behörighet för vidare studier. Läs mer på hemsidan om detta.

Vi arbetar med olika typer av retoriska uttrycksmedel och medier för att på bästa sätt kunna föra fram budskap, så som talskrivande, poddar, reportage och bilder.

Tillsammans formar vi terminens innehåll utifrån kursens målsättning, deltagarnas intressen och aktuella samhällsfrågor. 

 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.hogalid.nu