Musik på scen

Ansök nu
Musikkurs med inriktning mot sceniska projekt. Här utvecklas du musikaliskt och personligt, får förståelse för grupprocesser, kreativa processer och många sceniska utmaningar. Ensemblespel, sång, musikteori, sceniskt arbete. Projektexempel: musikcafé, musik för barn, konsertturné.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du skall ha engagemang i din musikutövning. Erfarenhet av att ha arbetat projektinriktat och i grupp är en merit. Till ansökan skriver du ett personligt presentationsbrev. Du ska också bifoga videofiler och kommer att intervjuas på telefon.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Rob Easly

Telefon: 072-4528934
E-post:
rob.easly@hogalid.nu


Fler kurser inom: Musik , Pop , Rock , Jazz , Körsång , Visor

Kursen för dig som har lämnat gymnasiet och står inför ett val kring vad du vill göra i ditt liv och som vill söka en väg till ett yrke med musik som inriktning.
För dig som har musiken som ett stort intresse och vill tillämpa musiken i ett sammanhang där du får väva ihop den konstnärliga delen med den pedagogiska och administrativa samt möta många sceniska utmaningar.

Kursprofil/inriktning
Kursen syftar till att du ska finna din egen väg till att bli yrkesutövande pedagog och/eller artist eller ha musiken som ett utvecklande och viktigt fritidsintresse. Vår ambition är att du efter kursen ska ha skaffat dig säkerhet, förmåga och engagemang att fungera som deltagare eller ledare i olika musikaliska sammanhang.

Kursen är inte direkt förberedande för musikhögskola. Du kan dock med handledning få hjälp med vad du behöver för att kunna studera vidare på den nivån. Även om du inte förbereder dig direkt för specifika ansökningsprov till en musikhögskola, ger vår kurs dig värdefulla kunskaper för livet och/eller fortsatta studier.

Kursinnehåll
Kursen är lärarledd men bygger i hög grad på din egen drivkraft och aktivitet. Stor del av tiden ägnas åt projektarbete, där du får arbeta konkret och aktivt, hela tiden med handledningshjälp. Exempel på projektarbeten vi hade i fjol: musikcafé, konserter, musikföreställningar för barn. Under året håller vi på med improvisation och låtskrivning, rytmiskt samspel, röst och körsång, arrangering, drama, produktionsteori (ekonomi och marknadsföring), kultur och samhälle. De flesta ämnen kopplas till ett praktiskt arbete.

Projekt
Under året driver vi 4 musikprojekt i olika grupper.

Konsertprojekt: Vi lär känna varandra och spelar ihop oss genom att sätta ihop ett musikcafé där var och en bidrar med låtar, som vi sedan spelar offentligt några gånger.

Musikföreställning för barn: Vi möter en ung publik när vi gör musikföreställningar för barn, oftast med egna texter och egen musik.

Bilda bandprojekt: Vi bildar band och bestämmer en musikalisk/scenisk inriktning, som vi sedan gör en turné med.

Eget projekt: Var och en fördjupar sig inom ett område med handledningshjälp (till exempel övar på sitt instrument, gör demoinspelningar i vår studio, skriver låtar, har praktik av något musikaliskt slag)

Kursdeltagarna möter också några föreläsare under året, både artister och andra som arbetar inom branschen.

Antagningskrav

Du skall ha engagemang i din musikutövning. Erfarenhet av att ha spelat i grupp och arbetat projektinriktat är en merit. Till ansökan skriver du ett personligt presentationsbrev. Du ska också bifoga videofiler där du musicerar och du kommer att intervjuas på telefon. 

Är du intresserad av musik men samtidigt vill läsa kärnämnen rekommenderar vi allmän kurs med inriktning musik.

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.hogalid.nu