Allmän kurs - Musik

Behörighetsgivande kurs Högalids folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Kursen ger dig möjlighet att läsa in grundläggande gymnasiebehörighet för vidare studier och samtidigt utvecklas som musiker. Du jobbar i egen takt efter dina förutsättningar.

Samarbete med skolans övriga kurser förekommer. Du som har läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem och/eller är studieovan ges möjlighet till särskilt stöd.

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Att du har lägst grundskola 9 år eller motsvarande och ett personligt brev där du beskriver din bakgrund och din musikaliska erfarenhet

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Ing-Mari Frösemo och Johan Björkdala

Telefon: 070 358 15 40

E-post:
ing-mari.frosemo@hogalid.nu

Kursen bygger i huvudsak på rock- och popensemble. Du får inblick i musikbranschen genom t.ex. gästföreläsare, konserter och studiebesök. Utbudet kan variera.

Förutom denna tid läser du gymnasiegemensamma/ behörighetsgivande ämnen och tillval. 

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar, kulturevenemang med mera. I livet på folkhögskolan ingår även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.hogalid.nu

Högalids folkhögskola

 Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 0480-844 80
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln