Allmän kurs - Svenska som andraspråk

Behörighetsgivande kurs Högalids folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Kursen utgår från deltagarnas vardag som invandrare i Sverige. Målet är ökade språkkunskaper och allmänbildning. Kursen Svenska som andraspråk är en hjälp på väg mot fortsatta studier eller arbetsmarknaden.

Undervisningen sker i mindre grupper och delvis i ämnesövergripande teman. Studierna bedrivs huvudsakligen i grupp kombinerat med handledning och studieplanering på individnivå.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen har inga formella krav på särskild språknivå men för att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du redan kunna prata, läsa och skriva en del på svenska, samt ha grundläggande förkunskaper i svensk grammatik.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 4 jun 2023

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Christine Hansen och Emil Sundman

Telefon: 070-355 11 09

E-post:
christine.hansen@hogalid.nu

Svenska, samhällskunskap, IT, matematik, fysisk aktivitet, musik samt bild och form. Svenska är huvudämne och här ingår bland annat läs- och skrivträning, grammatik, hörförståelse, muntlig kommunikation och uttal. Språket tränas vidare genom diskussioner utifrån deltagarnas livssituationer och erfarenheter. Kursen strävar efter att göra deltagaren till en mer van datoranvändare.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen.  Studiebesök och kulturella aktiviteter ingår i livet på folkhögskolan. Vi ser även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval som viktiga inslag i utbildningen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.hogalid.nu

Högalids folkhögskola

 Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 0480-844 80
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/