Effektiv övning för improvisationsmusiker, 50% på distans

Profilkurs, Distanskurs Högalids folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kurs för dig som vill utveckla metoder för att bli en bättre improvisationsmusiker och lära dig kraftfulla strategier för att öva effektivt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se information på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Rob Easly

Telefon: 072-4528934

E-post:
rob.easly@hogalid.nu

Om du någonsin har undrat något av följande:
Vad ska jag träna på? Hur ska jag träna effektivt så att jag inte slösar tid? Hur spårar jag mina framsteg och riktar in mig på mina svagheter så att jag inte slösar bort värdefulla timmar, dagar eller år med ineffektivt arbete?
Den här kursen ger dig de verktyg, attityd och den organisation du behöver.

Kursens uppgifter kräver 20 timmars arbete per vecka och innebär egen övning med redovisningar i form av ljudinspelningar, filminspelningar samt skriftliga reflektioner. Varje delmoment innebär två veckors arbete. Återkoppling via skrift, ljudinspelningar eller film ges vid redovisningar. Arbetet sker i Google classroom.

Deltagarna utmanas att identifiera kategorier av musikaliska färdigheter och genomföra övningar som tränar just dessa färdigheter. Planering, tidshantering och dokumentation är ett tema i varje kursavsnitt. Alla deltagare ingår i olika grupparbeten och förväntas ta aktiv del i gemensamma diskussioner och övningar. Det slutliga målet med kursen är att via samarbetet i gruppen ge deltagaren en riktad, personlig plan som visar en tydlig väg framåt i utvecklandet av sina musikaliska färdigheter.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.hogalid.nu

Fler kurser inom: Musik Pop Scenarbete

Högalids folkhögskola

 Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 0480-844 80
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln