• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En vecka med fokus på paus, vila, återhämtning, uppbyggnad- allt för att ge mer energi. En möjlighet att vända blicken inåt.

 

 

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 13 jun 2022 - 16 jun 2022

Kostnader: Väljer du att bo på skolans internat, inklusive frukost, fm fika, lunch och middag kostar det (internat) 2500 kr För dig som inte bor på skolan kostar det (externat) 2000 kr. Fm fika och lunch ingår.

Kontakt: Anna Björkdala

Telefon: 070 2817130

E-post:
anna.bjorkdala@hogalid.nu

Denna Yogakurs kräver ingen avancerad yogapraktik sedan innan. Den passar dig som är nyfiken och vill testa på yoga likväl som det passar dig som redan utövar yoga dagligen.

Under veckan kommer du att få prova på en bredd inom yogan. Detta ger dig möjlighet till att hitta “din” yoga och ditt sätt. Det kan vara allt från stilla Yin till mer kraftfull yoga via meditation och tysta promenader. Fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner.Dagarna har fokus på att praktisera yoga men även samtal och kunskap om Yoga. 

Yoga betyder union – en strävan efter balans inom den enskilda individen men också mellan flera individer. För att hitta balans kan det krävas att öva på att vara ur balans.

Högalids Folkhögskola ligger vackert med ekar och fruktträd i trädgården. När vädret tillåter tar vi ut våra mattor och praktiserar utomhus.

Folkhögskolan ligger i Smedby, strax utanför Kalmar, fem minuter med tåg, 20 minuter med buss. Kanske vill någon passa på att åka in till Kalmar efter kursdagen och besöka slottet, fika eller ta en tur till Öland? Länstrafiken erbjuder bra kommunikationer.

Utöver yogakursens deltagare möter du andra sommarkursare och vi samlas för en gemensam grillkväll under veckan.

Anmälan sker via hemsidan och det är först till kvarn som gäller. Meddela om du vill bo på skolan och uppge eventuella matvariationer (allergi, veg, gluten, laktos etc.)

Vid frågor, maila kursansvarig.
Anna Björkdala, Lärare i Psykologi och Idrott och Hälsa, utbildad Global Yogalärare och MediYoga instruktör. anna.bjorkdala@hogalid.nu

 

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.hogalid.nu

Högalids folkhögskola

 Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 0480-844 80
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/