Sång på distans 50%

Profilkurs, Distanskurs Högalids folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

För dig

 • som vill sjunga halvtid, på distans, i en termin
 • som vill utveckla din röst på egen hand utifrån Jo Estills sångteknik.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande, samt antagningsprov. Bifoga ett personligt brev tillsammans med din ansökan, där du beskriver dig själv, dina musikaliska erfarenheter och vilka mål du har med kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Karin Peterson

Telefon: 070 5758937

E-post:
karin.petersson@hogalid.nu

Inledningsuppgift, övning inom olika röstkvalitéer och avslutningsuppgift

I kursen Sång på distans 50% utgår vi från Jo Estills sångteknik och provar sex olika röstkvalitéer där varje kvalité är ett delmoment. Kursen inleds med en digital träff i Google Meet för introduktion av kursen och där deltagarna får presentera sig själva och sin sångröst. Kursen avslutas på samma sätt med en digital träff i Google Meet där deltagarna får redovisa sin avslutande uppgift vars syfte är att prova att använda de olika röstkvalitéerna i en sång. Övrigt kursinnehåll och återkoppling sker via Google Classroom

Under kursens gång utmanas också deltagarna i sitt lyssnande genom att tillsammans i gruppen diskutera och identifiera vad olika sångare använder för kvalité i sin sång, utifrån den förvärvade kunskap deltagaren får genom kursen. Varje deltagare arbetar tillsammans med ett par klasskamrater fram några olika förslag och alla deltagare förväntas sedan vara aktiva i diskussionen kring ljudexemplen. Mer information om sångteknik enligt Jo Estill hittar du här.

Totalt innehåller kursen nio delmoment på 19 veckor, där vi arbetar två veckor med varje röstkvalité, plus inlednings- och avslutningsuppgift.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://hogalid.nu/profilkurser/sang-distans-50/

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln