Allmän kurs - gymnasienivå

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Högalids folkhögskola
Plats:
Kalmar - Kalmar län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
19 augusti 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vi ser helst att grundskolan är avklarad, men det kan gå bra även om något ämne fortfarande inte är godkänt.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Yvonne Wolski och Erik Sellgren

Telefon: 070-395 65 70

E-post:
yvonne.wolski@hogalid.nu

För dig som vill läsa in dina grundläggande behörigheter på gymnasienivå, som vill ha extra tid för att klara dina ämnen och som vill kunna göra en individuellt anpassad studieplan.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Allmän kurs gymnasienivå vänder sig till dig som vill nå grundläggande behörighet för vidare studier. Dina personliga behov och förkunskaper bestämmer både studiernas innehåll och längd. Förutom innehåll som ger grundläggande behörigheter erbjuder vi ämnen som syftar till personlig utveckling och kreativitet. Vi erbjuder särskilt stöd till deltagare som har läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem och/eller är studieovana. Studietakten är alltid heltid.

Kursen har tillgång till extra resurser så som specialpedagog och ett särskilt deltagarstödsteam.

Ämnen för att nå grundläggande behörighet: Svenska/Svenska som andraspråk 1-3, Engelska 5-6, Matematik 1a-c, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1, Religionskunskap 1 samt Naturkunskap 1a1

Kursen blandar gymnasiegemensamma/behörighetsgivande ämnen med inriktningstid, där vi genomför olika gemensamma projekt och där deltagarna har möjlighet att få extra hjälp och stöd. Det går även att läsa upp till B-

behörighet i exempelvis naturkunskap och samhällskunskap. Utifrån intresse finns det möjligheter att göra tillval.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Det ingår även studiebesök och kulturella aktiviteter. Skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval är också viktiga inslag i utbildningen. Vi arbetar för att du ska vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter och på så sätt blir bättre förberedd för livet efter folkhögskola.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hogalid.nu/allmanna-kurser/behorigheter/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/