Allmän kurs - grundnivå

Ansökan stängd
Skola:
Högalids folkhögskola
Plats:
Kalmar - Kalmar län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen har inga formella antagningskrav men det är viktigt att deltagarna kan bidra med olika erfarenheter, eftersom alla har olika förutsättningar. Därför använder vi olika antagningskriterier såsom ålder, ursprungsland och kön för att öka mångfalden.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kontakt: Erica Olsson

Telefon: 072-2198072

E-post:
erica.olsson@hogalid.nu

För dig som vill studera på grundskolenivå, som vill studera på både grundskole- och gymnasienivå och som vill pröva dina möjligheter att studera på nytt utifrån dina egna behov.

På folkhögskolan möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Allmän kurs grundnivå vänder sig till dig som vill pröva dina möjligheter till fortsatta studier med fokus på grundskolenivå. Personliga behov och förkunskaper bestämmer såväl innehåll som studietakt och studienivå. Vi anpassar schemat så att det finns möjlighet att studera vissa ämnen på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid studieteknik och studieplanering. Deltagare med svenska som andraspråk följer ett särskilt spår med extra stöd i svenska.

Kursen har tillgång till extra resurser såsom mindre undervisningsgrupper, specialpedagog och ett särskilt deltagarstödsteam.

Kärnämnen: Svenska, Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik, Samhällskunskap.
Utöver kärnämnena erbjuder vi ett antal olika kurser inom exempelvis Hälsa och livskunskap, Kulturell verksamhet och grundläggande IT. Temablock såsom arbetsmarknadsinriktning och vardagsekonomi är också möjliga inslag.

Deltagare med Svenska som andraspråk behöver göra vårt antagningstest innan vi beslutar om antagning. Detta då kursen kräver språkkunskaper som motsvarar avklarade studier på SFI D-nivå.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Det ingår även studiebesök och kulturella aktiviteter. Skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval är också viktiga inslag i utbildningen. Vi arbetar för att du ska vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter och på så sätt blir bättre förberedd för livet efter folkhögskolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hogalid.nu/allmanna-kurser/grund-och-gymnasieniva/

Jag lärde jag mig att vara den person jag faktiskt är

Zach hoppade av gymnasiet, i stället började han på Allmän kurs. Där fick han stöd att skriva texter som han hade haft svårt för tidigare. Två år senare har han börjat på samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/