Aktion för hållbar utveckling

Ölands folkhögskola


Ansökan stängd
Kursen Aktion för hållbar utveckling på Ölands folkhögskola är en ettårig profilkurs som ger dig redskap att omsätta ditt engagemang för samhällsfrågor och hållbarhet i praktisk handling.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Boende och mat på skolan: 3300-4400 kr/4 v, då ingår mat med 2300 kr. Om du inte ska bo på skolan betalar du för lunch mån-fre, 1150 kr/4 v. Egna läromedel och ca 1500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material 300 kr/4 v. Studieresor 1500-2500 kr.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 28 maj 2021

Kontakt:
Mathieu Vrijman

Telefon: 070 142 24 84
E-post:
mathieu.vrijman@olandsfolkhogskola.se

Vi tror att du som söker har ett starkt engagemang, och säkert en hel del kunskaper inom det område just du brinner för. Du kanske vill starta en organisation eller kampanj för att kunna driva en viss fråga, få handledning i hur en själv kan odla ekologiskt och bygga miljösmart eller fördjupa dina kunskaper om hållbar utveckling och skaffa dig bra nätverk.

SÅ HÄR JOBBAR VI

Det vi erbjuder dig som får en plats på kursen är en gedigen kunskapsorientering i de olika aspekterna av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Du får handledning och tid för att utveckla din egen ide kombinerat med föreläsningar och diskussioner med enskilda och organisationer som gjort verklig skillnad. Du får tillgång till verkstäder och lokaler både på skolan och utanför, och, viktigast av allt, en plats i en engagerad gemenskap där vi tillsammans driver och stöttar varandra i arbetet för en hållbar samhällsutveckling. 

HÄR KAN DU GÖRA SKILLNAD

Vi lever i en tid där klimatförändringar och sociala orättvisor får fler och fler att på allvar tänka om när det gäller vårt sätt att leva, och där många också vill engagera sig för att själva bli en del av den förändring till ett hållbart samhälle som behöver komma.

Folkhögskolan har en lång tradition av att arbeta med frågor om bildning, engagemang och samhällsförändring. Här kan du börja! Nu är det dax! Välkommen med din ansökan.

VI BÖRJAR ANTAGNINGEN 1 JUNI

Kursen startar 17 augusti 2020 och slutar 28 maj 2021. Vi påbörjar antagningen av deltagare 1 juni. Efter det datumet så fortsätter vi att anta deltagare i mån av plats.