På Allmän kurs kan du nå grundläggande högskolebehörighet samtidigt som du kan jobba med bild och form.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev, gymnasiebetyg, personbevis och referensperson. En referensperson är till exempel en lärare, praktikhandledare eller arbetsgivare. Det räcker med namn och telefonnummer.

Kostnader: Boende och mat på skolan: 3300-4400 kr/4 v, då ingår mat med 2300 kr. Om du inte ska bo på skolan betalar du för lunch mån-fre, 1150 kr/4 v. Egna läromedel ca 1000-1500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material 150 kr/4 v.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 28 maj 2021

Kontakt:
Malin Lindmark Vrijman och Lena Svensson

Telefon: 0485-564 445
E-post:
malin.lindmark-vrijman@olandsfolkhogskola.se

KOMBINERA BILD MED BEHÖRIGHETSGIVANDE ÄMNEN

 

ALLMÄN KURS BILD

Behöver du en gymnasieutbildning? Återstår bara något lite eller har du sparat hela din gymnasieutbildning tills nu? På Ölands folkhögskola läser du in grundskole- och gymnasiebehörighet i en ämnesgrupp, utifrån var du befinner i dina studier. Eftersom du läser den här texten, är du kanske intresserad av att gå vår Allmän kurs Bild. En länk till ansökningssidan kommer längst ner på den här sidan.

När du kommer i höst, träffar du lärare och vår studie- och yrkesvägledare och tillsammans gör ni en studieplan. Beroende på dina erfarenheter och planer, kommer du sedan att gå i någon av våra tre ämnesgrupper:

Gymnasie- och Grundgruppen. Här studerar du i en mindre grupp med mycket stöd från lärare. Vi fokuserar på svenska/svenska som andraspråk, men du kommer också att studera engelska, matematik och samhällskunskap. Ofta arbetar vi tematiskt.

Gymnasie 1. Du studerar svenska 1-2, engelska och matematik där du är. Du läser också kurser inom två av gymnasieämnena historia, naturkunskap, religion och samhällskunskap, ofta i större teman tillsammans med svenskan och ibland också tillsammans med din inriktning.

Gymnasie 2. Den här ämnesgruppen fungerar som Gymnasie 1. Du studerar alltså svenska 2-3, engelska och matematik utifrån var du är. Du läser kurser inom två av gymnasieämnena historia, naturkunskap, religion och samhällskunskap, ofta i större teman tillsammans med svenskan och ibland också tillsammans med din inriktning.

Ölands folkhögskola är en mötesplats. Veckan börjar med skolans gemensamma måndagsmöte. Fram till och med onsdag eftermiddag studerar du i din ämnesgrupp. På torsdag och fredag, i inriktningsgruppen du valt. Utöver det möter du vänner i huset du bor, i träningslokalen, i biblioteket, i caféet, i snickeriet, i filmklubben eller någon av alla andra platser och grupper som finns på skolan.

BILD TVÅ DAGAR I VECKAN

Gillar du konst, färg och form kan du välja att studera på Ölands Folkhögskola med inriktning Bild. På Allmän kurs Bild får du arbeta praktiskt med teckning, målning, skulptur och formgivning.

Inriktningen Bild arbetar du med främst under torsdagar och fredagar. Övriga dagar studerar du behörighetsgivande gymnasiekurser i en ämnesgrupp.Vissa veckor arbetar du mer tematiskt, och då kan bildstudier ske även andra veckodagar, eller möjligheter till extratid finnas på eftermiddagarna.

Vi går igenom grunderna i olika kortare delkurser. Under den andra terminen kan du välja att fördjupa dig i en teknik eller ett material du är extra intresserad av. Under studietiden besöker vi också utställningar och diskuterar konst. Allmän kurs Bild passar dig som vill studera konst eller formgivning på en högre nivå, eller vill utveckla ditt eget skapande. Efter kursen har du arbetat med de vanligaste materialen och teknikerna inom konst och formgivning.

På Ölands folkhögskola är du deltagare. Som deltagare är du med och formar verksamheten på skolan. Ett innehållsrikt år på din väg.

VI BÖRJAR ANTAGNINGEN 6 MAJ 

Kursen startar 17 augusti 2020 och slutar 28 maj 2021. Vi börjar att anta deltagare från den 6 maj. Efter 6 maj fortsätter vi att ta in deltagare i mån av plats. 

Har du frågor om Allmän kurs Bild? Hör av dig till:
Malin Lindmark-Vrijman: malin.lindmark-vrijman@olandsfolkhogskola.se
Christina Hedenäng, lärare i svenska, engelska och SVA: christina.hedenang@olandsfolkhogskola.se

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du kan gå ett, två eller tre år, beroende på hur många gymnasiebehörigheter du behöver. Du kan välja olika inriktningar år ett, två och tre. Vi fokuserar på grundläggande behörighet. På Allmän kurs kan du utforma ditt individuella studieval för att nå grundläggande högskolebehörighet eller behörighet för yrkeshögskola, samtidigt som du kan jobba med bild och form.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.olandsfolkhogskola.se/kurser/allman-kurs/bild