Dokumentärfilmskolan

Ansökan stängd
Du gör 6 filmprojekt under året. Teori och praktiska övningar varvas. Vi ser mycket film: dokumentärer, spelfilm, och experimentell film. Du har tillgång till utrustning och redigeringar dygnet runt.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 38 veckor

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Arbetsprov: personligt brev och ett synopsis till en tänkt dokumentärfilm.

Kostnader: Boende och mat på skolan: 3300-4400 kr/4 v, då ingår mat med 2300 kr. Om du inte ska bo på skolan betalar du för lunch mån-fre, 1150 kr/4 v. Egna läromedel ca 1000-1500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material 300 kr/4 v. Studieresor 1500-4000 kr.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 27 maj 2022

Kontakt:
Amra Heco

Telefon: 073-041 15 99
E-post:
amra.heco@olandsfolkhogskola.se


DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

En stor del av kursen ägnas åt praktiskt arbete med olika filmprojekt. Vi arbetar med olika sorters dokumentärfilm och under årets gång kommer du att göra 6 filmer. Vi ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Projektarbetet varvas med teori och praktiska övningar i form av olika workshops. Vi ser mycket film och kommer även att studera dokumentärfilmens utveckling i ett historiskt perspektiv.

Dokumentärfilmskolan på Öland har aktiva och väletablerade filmare som kursansvariga och regelbundet hålls workshops med några av Sveriges mest framgångsrika regissörer, fotografer, ljudläggare, producenter och klippare. Vi är mycket stolta över vår utbildning och jobbar för att hela tiden utvecklas och ligga i framkant inom det dokumentära uttrycket. 

Vi tittar på massor av film, analyserar och diskuterar. Vi lägger stor vikt vid process och sökandet efter det egna berättandet. 

Förkunskap är önskvärd men inget krav. Kreativitet och engagemang är viktigare. Teknisk undervisning kommer att ges på lämpliga nivåer. Du har tillgång till utrustning och redigering dygnet runt. Dessutom finns möjlighet att arbeta i en professionell ljudstudio.

ANSÖKAN

Ifyllt ansökningsformulär, personbevis, ett personligt brev och arbetsprover enligt följande:

Du ansöker med ett synopsis till en tänkt dokumentärfilm. Beskriv alltså en film som du skulle vilja göra om du hade fria händer. Tala också om varför och på vilket sätt du vill att den berättas. Låt dig inte begränsas av att din idé t.ex. är svår att genomföra, eller skulle kosta mycket pengar.

Bifoga betyg från tidigare utbildningar och intyg från anställningar. Ange gärna en referens.

 

Ansök senast 28 april 2021.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.olandsfolkhogskola.se/kurser/dokumentarfilmskolan