Scenkonstskolan

Ansökan stängd
Teatern och scenkonsten förändras och utvecklas hela tiden. Vi vill givetvis följa med i den utvecklingen. Spana efter vad som kan vara framtidens scenkonstuttryck.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 38 veckor

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, CV & betygsavskrifter. Audition den 9 och 10 maj 2020. De förelagda texterna lägger vi ut i v 6 på skolans hemsida: www.olandsfolkhogskola.se

Kostnader: Boende och mat på skolan: 3300-4400 kr/4 v, då ingår mat med 2300 kr. Om du inte ska bo på skolan betalar du för lunch mån-fre, 1150 kr/4 v. Egna läromedel ca 2500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material 800 kr/4 v. Studieresor 1500-4000 kr.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 27 maj 2022

Kontakt:
Mia Nilsson

Telefon: 070 - 480 71 26
E-post:
mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se


 

UTBILDA DIG INOM TEATER, MUSIK OCH DANS

Scenkonstskolan I är en ettårig förberedande utbildning för dig som siktar på att arbeta med teater, musik och dans - eller till exempel regi, koreografi och scenografi. Det är en utbildning som ger dig möjlighet att utforska, stärka och utveckla dina sceniska färdigheter för att söka vidare till högre studier inom scenkonstområdet.

MÖT PUBLIKEN PÅ SMÅ OCH STORA SCENER

Under året möter du publik i flera olika projekt. Alltifrån mindre sammanhang med publiken nära dig, till större sceniska projekt inomhus eller utomhus. Varje vår gör vi på Scenkonstskolan en större föreställning på Kalmar Teater. Vi åker också och ser flera olika scenföreställningar i Kalmar eller närliggande städer under året.

VI SÖKER NYA UTTRYCK PÅ SCEN

Vi på Scenkonstskolan är nyfikna på att skapa nya former för hur vi kan berätta en historia från scenen. Med skådespeleriet som grund undersöker vi hur vi kan blanda in rörelsen, dansen, sången och musiken till ett spännande och angeläget uttryck.

SÅ FUNKAR DET ATT STUDERA SCENKONST PÅ ÖLAND

Under första året på Scenkonstskolan får du möta flera lärare, alla med lång yrkeserfarenhet som skådespelare, regissör, musiker, kompositör, körledare eller dansare, koreograf. Lär känna våra lärare här!

Varje vecka undervisas du i scenframställning, dans och ensemblesång. Individuell sångundervisning varannan vecka. Du kommer också att få lära dig grunderna i att arbeta i ljudstudio. Här kan du se mer om Scenkonstskolans arbetssätt.

Vi har ett stort teaterrum med scen och scenteknik, ett musikrum rikt utrustat med instrument, tillgång till ett rum med flygel och flera mindre övningsrum. Här kan du läsa mer om och se bilder från Scenkonstskolans lokaler. På skolan finns också träningsgym med mera. Under din fritid har du fri tillgång till alla lokaler. 

VÅRENS AUDITION

Anmälan till vårens audition är senast 15 april. Audition för årets sökande kommer antagligen att vara digital. Mer info om detta kommer i januari 2021.

Kursen startar 16 augusti 2021 och slutar 27 maj 2022. 

Om du vill veta mer om kursen, kontakta Mia Nilsson, kursansvarig för Scenkonstskolan.

mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Bred teatersyn, förståelse för musikteaterns och dansens möjligheter och innehåll, ökad samarbetsförmåga att arbeta i grupp liksom individuellt växande inom scenkonsten.