Aktion för hållbar utveckling

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Ölands folkhögskola
Plats:
Färjestaden - Kalmar län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 26 maj 2023

Kostnader: Boende och mat på skolan: 3300-4400 kr/4 v, då ingår mat med 2300 kr. Om du inte ska bo på skolan betalar du för lunch mån-fre, 1150 kr/4 v. Egna läromedel och ca 1500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material 300 kr/4 v. Studieresor 1500-2500 kr.

Kontakt: Maria Lindmark

Telefon: 070 855 42 46

E-post:
maria.lindmark@olandsfolkhogskola.se

Kursen Aktion för hållbar utveckling på Ölands folkhögskola är en ettårig profilkurs som ger dig redskap att omsätta ditt engagemang för samhällsfrågor och hållbarhet i praktisk handling.

Vi tror att du som söker har ett starkt engagemang, och säkert en hel del kunskaper inom det område just du brinner för. Du kanske vill starta en organisation eller kampanj för att kunna driva en viss fråga eller vill lära dig om hur du odlar ekologiskt, blir mer självförsörjande och bygger miljösmart. Du kanske längtar efter att fördjupa dina kunskaper om hållbar utveckling, hitta just ditt sätt att förmedla dina åsikter och skaffa dig bra nätverk för framtiden.


SÅ HÄR JOBBAR VI
Det vi erbjuder dig som får en plats på kursen är en gedigen kunskapsorientering i de olika aspekterna av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Vi jobbar både praktiskt och teoretiskt.
Mycket tid förläggs till vår skogsträdgård som du får vara med och bygga upp från grunden. Där vi lär oss om ekologiska, kretsloppsbaserade odlingssystem och jobbar bl.a. med att skörda grönsaker till vårt eget skolkök. Vi bygger och du får prova olika typer av hantverk, tekniker och material som är intressanta ur hållbarhetssynpunkt. Du har också tillgång till skolans många verkstäder och lokaler.
Genom föreläsningar, diskussioner och möten med enskilda och organisationer som gjort verklig skillnad fördjupar du dina kunskaper om hållbar utveckling och breddar ditt nätverk. Du får också tid och handledning för att utveckla en egen ide eller specialintresse och hitta just ditt uttryckssätt.
Och, kanske viktigast av allt, här får du en plats i en engagerad gemenskap där vi tillsammans driver och stöttar varandra i arbetet för en hållbar framtid.


HÄR KAN DU GÖRA SKILLNAD
Vi lever i en tid där artutrotning, klimatförändringar och sociala orättvisor får allt fler att på allvar tänka om när det gäller vårt sätt att leva, och där många också vill engagera sig för att själva bli en del av förändringen till ett hållbart samhälle.
Folkhögskolan har en lång tradition av att arbeta med frågor om bildning, engagemang och samhällsförändring. Här kan du börja! Nu är det dax! Välkommen med din ansökan.

Kursen startar 22 augusti 2022 och slutar 26 maj 2023.

ANTAGNING PÅGÅR HELA VÅREN
Välkommen med din ansökan redan nu, antagning sker löpande och vi börjar lämna besked i mitten på april.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://olandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/aktion-for-hallbarutveckling/

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/