Höstfåglar

Sommar/helg/veckokurs Ölands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Tre dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Oktober är en synnerligen intressant tid för fågelskådare på Öland. Fortfarande finns vissa flyttande häckfåglar kvar, samtidigt som sibiriska häckfåglar passerar Öland under sin flyttning mot vinterkvarteren.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 7 okt 2022 - 9 okt 2022

Kontakt: Pav Johnsson

Telefon: 0485-564400

E-post:
pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se

Vi kommer att se många arter (och individer!) av änder, rovfåglar, vadare, måsfågel och tättingar och har god chans att få se sällsyntare gäster också. Vi är ute från morgon till eftermiddag och fokus ligger på artkunskap och flyttfåglars ekologi. Vi kan i nuläget inte utlova boende på skolan då våra långa kurser är igång. Alla resor sker i egna fordon. 

Kursansvariga: Pav Johnsson är till vardags lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola och ansvarig för sommarkursverksamheten tillsammans med Pia Lindh. Han är biolog och har varit passionerat intresserad av naturen i hela sitt liv. Pav var redaktör för den prisbelönta boken Ölands fåglar och kom sommaren 2019 ut med Ölands natur - okända och ökända arter. Vid sidan av lärarjobbet leder Pav naturresor  via resebolaget AviFauna Naturresor. Han utsågs 2019 till "Årets ölänning", medverkar återkommande som naturexpert i P4 Kalmar och syntes våren 2017 i "Det stora fågeläventyret" på SVT. På kursen medverkar också ölandsbördige läraren och naturguiden Johan Petersson som vid sidan av lärarjobb i Kalmar driver naturturismföretagetFlax naturguidning.

Ett tips till dig som vill få lite försmak av Öland och fåglar, är att kolla denna UR-föreläsning! med Pav!

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/

Ölands folkhögskola

Välkommen till en unik skola med kreativ studiemiljö. Sex kilometer sydost om Ölandsbron ligger Ölands folkhögskola. En plats där kreativiteten har fritt spelrum. En unik studiemiljö där lärandet och din egen utveckling står i centrum. Här finner du en dynamisk arbetsplats fylld med kompetens och resurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/