Scenkonstskolan

Profilkurs Ölands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år 38 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vi på Scenkonstskolan är nyfikna på att skapa nya former för hur vi kan berätta en historia från scenen. Vi vill ge dig möjligheten att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom skådespeleri, dans och musik.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, CV & betygsavskrifter.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 26 maj 2023

Kostnader: Boende och mat på skolan: 3300-4400 kr/4 v, då ingår mat med 2300 kr. Om du inte ska bo på skolan betalar du för lunch mån-fre, 1150 kr/4 v. Egna läromedel ca 2500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material 800 kr/4 v. Studieresor 1500-4000 kr.

Kontakt: Isabelle Ström

E-post:
isabelle.strom@olandsfolkhogskola.se

UTBILDA DIG INOM TEATER, MUSIK OCH DANS

Scenkonstskolan I är en ettårig förberedande utbildning för dig som siktar på att arbeta med teater, musik och dans - eller till exempel regi, koreografi och scenografi. Det är en utbildning som ger dig möjlighet att utforska, stärka och utveckla dina sceniska färdigheter för att söka vidare till högre studier inom scenkonstområdet.

MÖT PUBLIKEN PÅ SMÅ OCH STORA SCENER

Under året möter du publik i flera olika projekt.

 • Sagoprojektet som framförs i liten skala inför barnpublik.

 •  Föreställningar, flashmobs och samarbeten med andra linjer och arrangörer, inomhus eller utomhus. 

 • Slutföreställningar på Kalmar Teater våren 2023.

VI SÖKER NYA UTTRYCK PÅ SCEN

Vi på Scenkonstskolan är nyfikna på att skapa nya former för hur vi kan berätta en historia från scenen. Med skådespeleriet som grund undersöker vi hur vi kan blanda in rörelsen, dansen, sången och musiken till ett spännande och angeläget uttryck.

SÅ FUNKAR DET ATT STUDERA SCENKONST PÅ ÖLAND

Under första året på Scenkonstskolan får du möta flera lärare, alla med lång yrkeserfarenhet som skådespelare, regissör, musiker, kompositör, körledare eller dansare, koreografer. Lär känna våra lärare här!

Varje vecka undervisas du i scenframställning, akrobatik, dans och ensemblesång. Individuell sångundervisning varannan vecka. Du kommer också att få lära dig grunderna i att arbeta i ljudstudio. Här kan du se mer om Scenkonstskolans arbetssätt.

Vi har ett stort teaterrum med scen och scenteknik, ett musikrum rikt utrustat med instrument, tillgång till ett rum med flygel och flera mindre övningsrum. Här kan du läsa mer om och se bilder från Scenkonstskolans lokaler. På skolan finns också träningsgym med mera. Under din fritid har du fri tillgång till alla lokaler. 

 

VÅRENS AUDITION

Anmälan till vårens audition är senast 15 april. Audition för årets sökande sker digitalt. Mer info om detta hittar du här: https://olandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/scenkonstskolan-i/om-ansokan-till-scenkonstskolan-1/

Kursen startar 22 augusti 2022 och slutar 26 maj 2023.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Bred teatersyn, förståelse för musikteaterns och dansens möjligheter och innehåll, ökad samarbetsförmåga att arbeta i grupp liksom individuellt växande inom scenkonsten.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.olandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/scenkonstskolan-i

Ölands folkhögskola

Välkommen till en unik skola med kreativ studiemiljö. Sex kilometer sydost om Ölandsbron ligger Ölands folkhögskola. En plats där kreativiteten har fritt spelrum. En unik studiemiljö där lärandet och din egen utveckling står i centrum. Här finner du en dynamisk arbetsplats fylld med kompetens och resurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/