Konstskolan distans

Profilkurs, Distanskurs Ölands folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  7 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Fördjupningskursen på distans är till för dig som redan har gått ett eller två års förberedande utbildning. Här får du möjlighet att skapa ett individuellt läsår med självständigt arbete.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 24 maj 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Emelie Carlén

E-post:
emelie.carlen@olandsfolkhogskola.se

Kreativt arbete

I början av kursen planerar du terminens arbete tillsammans med din handledare. Kursen bedrivs på gemensam webplattform där alla kursdeltagare delar med sig av sin process under året. Individuella samtal med handledare samt gruppsamtal med övriga kursdeltagare sker var tredje vecka. Varje termin bjuds externa gästlärare in till kursen som håller i workshops och individuell handledning.

Du har även möjlighet att delta i den undervisning som sker på Konstskolan 2 och möta de gästlärare som kommer till skolan under läsåret. Du har också möjlighet att åka med på studieresor. Självklart har du tillgång till skolans verkstäder och ateljéer. Syftet med kursen är att du utvecklar ditt konstnärskap och får tillgång till redskap som hjälper dig att nå dina mål. Kursen riktar sig till dig som vill arbeta självständigt med exempelvis ett specifikt projekt eller mål.

Kursen startar 21 augusti 2023 och slutar 24 maj 2024.

Ansökan till Konstskolan distans på Ölands folkhögskola

Ansökan ska innehålla:

 • Ifylld ansökningsblankett
 • Betygskopior, CV och personbevis
 • Arbetsprover 5-10 st
 • Personligt brev med motivering/ projektidé

Du ansöker digitalt och skickar med en dokumentation av dina egna arbeten. Ansökan och arbetsprover ska vara hos oss senast 7 maj.

Vad vi vill se: Dokumentation av egna arbeten i valfri teknik. Skisser och övningsarbeten eller mer genomarbetade verk. Du kan söka med teckning, måleri, skulptur, installation, performance, dans, text, foto eller något helt annat annat spännande som intresserar dig. Det är bättre att skicka in arbeten du själv är nöjd med än att visa upp flera olika tekniker.

Fler kurser inom: Målning / Teckning

Ölands folkhögskola

Välkommen till en unik skola med kreativ studiemiljö. Sex kilometer sydost om Ölandsbron ligger Ölands folkhögskola. En plats där kreativiteten har fritt spelrum. En unik studiemiljö där lärandet och din egen utveckling står i centrum. Här finner du en dynamisk arbetsplats fylld med kompetens och resurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/