Insikter om insekter

Sommar/helg/veckokurs Ölands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fem dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs för alla som är nyfikna på insekter!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jun 2023 - 16 jun 2023

Kontakt: Pav Johnsson

E-post:
pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se

Kursen ”Insikter om insekter” återkommer 2023 som en femdagarskurs. Under några härliga dagar på Öland i mitten av juni när mångfalden av insekter kanske är som störst hinner vi bekanta oss med några av de drygt 33 000 insektsarter som antas förekomma i vårt land. Föreläsningar och övningar i insamlingstekniker samt artbestämning varvas med exkursioner, däribland en kvällsutflykt för att i lampsken studera nattaktiva insekter. Under kursen får du lära dig känna igen våra vanligaste insektsordningar och erhåller baskunskaper i entomologi, samtidigt som det blir ett engagerat utforskande av den härliga biologiska mångfald som bidrar till Ölands särart.

KURSANSVARIG

Dave Karlsson och Pav Johnsson . Dave är en passionerad insektsforskare som till vardags studerar steklar och är stationschef vid Station Linné på Öland. Här arbetar han i det Svenska Malaisefälleprojektet, ett forskningsprojekt som funnit över 2 000 nya insektsarter för landet, varav hälften helt nya för vetenskapen. 2017 tilldelades Dave det ärofyllda priset ”Årets ölänning” och 2019 var det Pavs tur. Medverkar på kursen gör även insektsforskare från Station Linné. Pav är till vardags lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola och ansvarig för sommarkursverksamheten tillsammans med Pia Lindh. Han  var redaktör för den prisbelönta boken Ölands fåglar och leder naturresor  via resebolaget AviFauna Naturresor

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln