Skulptera med ljud

Sommar/helg/veckokurs Ölands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fem dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Under denna kurs får du upptäcka det öländska landskapet genom ljud

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kontakt: Ölands folkhögskola

E-post:
info@olandsfolkhogskola.se

Vi kommer spetsa våra öron och upptäcka ljudets möjligheter att förmedla känslor och berätta en historia. Genom att följa ljudspår ut i det okända hittar vi det unika och skapar personliga konstnärliga ljuduttryck i ljudstudion. Kursen passar dig som är nyfiken på hur ljudmontage kan skapas för konstinstallationer eller för att ljudsätta teater eller film, men den är också perfekt för alla som är nyfikna på att upptäcka en värld av ljud på ett helt nytt sätt.
Vi växlar mellan att vara ute och spela in ljud och i gemenskap lyssna på varandras ljudmaterial, för att så småningom börja arbeta självständigt eller i grupp med materialet. Vi kommer också att prata om hur du kan dela dina framtida ljudkompositioner/ljudlandskap/Field Recordings på Radio Aporee, Bandcamp, Spotify Twitter, Facebook, YouTube och på egna hemsidor.

KURSANSVARIG

Øivind Weingaarde är en prisbelönad ljuddesigner och ljudkonstnär som har över 30 år av livserfarenhet inom ljudskapande. Han har bland annat undervisat på Den Danske Filmskole och Den Danske Scenekunstskole.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/