Skola:
Ölands folkhögskola
Plats:
Färjestaden - Kalmar län
Längd:
Fem dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
15 maj

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jun 2024 - 19 jun 2024

Kontakt: Ölands folkhögskola

E-post:
info@olandsfolkhogskola.se

Orientalisk dans är en rolig och effektiv träningsform som passar alla åldrar och kroppar!

Denna kurs vänder sig främst till dig som är nybörjare och inte har tidigare erfarenheter om orientalisk dans. Under denna kurs kan du förvänta dig att få lära dig grunderna inom orientalisk dans/magdans på ett roligt och inspirerande sätt! Vi jobbar med grundläggande isoleringsövningar och teknik, lär oss lär oss en enklare koreografi samt utforskar olika musikgenrer såsom Shaabi, Baladi och Saidi. Under veckan tränar vi vår koordination, styrka och kondition.
Vi varvar även den praktiska kunskapen med att lära oss teoretisk kunskap, exempelvis genom en filmkväll och musik-quiz. Vi lär oss också om musikförståelse och hur vi kan uttrycka den mångfacetterade arabiska musiken på bästa sätt. I slutet av veckan lämnar du kursen med massor av ny kunskap och inspiration.

KURSANSVARIG

Elnaz Ashkriz. Elnaz har dansat så länge hon kan minnas och brinner särskilt för orientaliska danser och musik.  Med en förkärlek till de traditionella folkloristiska stilarna från Egypten och till den moderna amerikanska stilen Fusion Belly Dance är Elnaz en mångfacetterad dansare med bred kompetens. Som legitimerad fysioterapeut har Elnaz stor kunskap om kroppen och önskar att förmedla hur man på bästa sätt ska dansa på ett säkert och hälsosamt sätt. Som lärare tycker Elnaz att det viktigaste är att arbeta hårt, samtidigt som man har kul. I danssalen önskar hon förmedla den glädje som dansen skänkt henne under så många år, samtidigt som hon önskar stärka kvinnor i deras egna kroppar och konstnärskap.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/orientalisk-dans/

Fler kurser inom: Dans Orientalisk dans Nybörjare

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/